Nief Gerief #13

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Frederick Alonso & Meyers - It Is What It Is (single)

Het betere werk uit de Belgische tech-house stal komt deze week van Frederick Alonso en Meyers. De twee ervaren rotten en Stab Recordings toveren de single It Is What It Is op uw bord. Wie meer dergelijke muziek wil horen kan terecht bij de mix die Frederick maakte voor het Italiaanse Raw Trax. (Koop)

SoKool - You Did It EP

Meer tech-house komt er deze week van het Luxemburgse label Lauter Unfug. Daar maakte de in Berlijn vertoevende SoKool twee leuke plaatjes die worden bijgestaan door remixen van Carlo Ruetz, Freedom B en landgenoot DkA.(Koop)

Various Artists - Permanent Vacation X Ten Years Label Anniversary

Permanent Vacation viert dit jaar zijn tiende verjaardag en doet dit in stijl met een compilatie. Op het ronduit indrukwekkende lijstje artiesten staan onder andere Mano Le Tough, Red Axes, John Talabot, Lake People, Daniel Bortz, Lord Of The Isles, Tensnake, Tuff City Kids en Joakim. (Koop)

NX1 - NX1 Remixed EP 1

De Spaanse krachtpatsers en bonzen achter het gelijknamige label NX1 lanceren deze week Nexe Records. De bedoeling is om bij iedere release vier artiesten een NX1-nummer te laten remixen. Voor de eerste reeks werden RE_P, Go Hiyama, Ontal en AnD opgesteld. Verwacht u later dit jaar nog aan remixen van Orphx, Scalamaeriya en P.E.A.R.L.. (Koop)

Sudden Beach - The Reason (single)

De volslagen onbekende Berlijnse producer Sudden Beach gooide deze week zijn nieuwste productie op het net, bijgestaan door beelden uit de film Outer Space. Met dramatische melodieën en rauwe baslijnen doet de Duitser ons op meer hopen. (Koop)

Rat & Co - Third Law LP

Het Australische trio Rat & Co maakt elektronische ambient met een stevig randje. Hun album - uit op Smooch Records - staat bol van invloeden uit andere genres, maar is vooral een heerlijk verrijkende totaaltrip. (Koop)

Greenbeam & Leon - Abandoned Tales EP

Boyd Schidt en Achi Tabukashvili vormen samen het duo Greenbeam & Leon. De twee Georgiërs brengen al platen uit sinds de eeuwwisseling en zijn dan ook graag geziene gasten op het Berlijnse Wavereform Records. Een must-hear voor de liefhebber van diepe, intelligente techno. (Koop)

Tale Of Us & Vaal - Monument EP

De Italiaanse wereldsterren Tale Of Us nodigen voor de zesde release van hun Afterlife label Vaal uit. Hoewel de samenwerking niet innovatief is en we veel meer verwachtten van deze drie kleppers, zullen deze plaatjes zonder twijfel nog heel wat weides in brand steken. (Koop)

Sam Paganini - Zenith LP

Het derde album van Sam Paganini bevestigd vooral dat de kale Italiaan een uitstekende neus heeft voor het in elkaar steken van opzwepende plaatjes. Ambient- (Zenith en Alone) en electro-uitstapjes (Plastique) zorgen voor de welgekomen afwisseling. (Koop)

Gauss - Resonator EP

We duiken iets dieper in muziekland met deze samenwerking tussen Natan H en Owen Jay. Samen vormen ze het duo Gauss en brengen ze platen uit op hun Gauss Ltd. label. Muziek voor de liefhebber van gesofisticeerde techno met doordachte percussie en fijne drumprogrammaties. (Koop)

Mumbai Science - Jasmine EP

De Belgische tandem Mumbai Science laat nog eens van zich horen met hun nieuwe single Jasmine. De korte maar krachtige plaat is eens schoolvoorbeeld van hoe je een populair stukje electronica in elkaar steekt. (Koop)

Shewasasea - Last Night EP

De Japanse producer Kosuke Anamizu, alias Shewasasea, is in de Japanse scene geen onbekende met projecten als Preghost en Mashimoss. Zijn liefde voor vederlichte melodieën, gecombineerd met dansbare ritmes vormen de sleutelelementen in zijn werk voor Tour De Traum. (Koop)

Moteka - Forvrængning EP

Soms moet je het niet ver van huis zoeken om goede muziek te vinden. A-Tracktion Records is gevestigd in Dijon en brengt donkere techno, deze keer van de Fransman Moteka. Het loodzware remixwerk komt tweemaal uit Londen met Arnaud Le Texier en Antonio De Angelis aan de knoppen. (Koop)

Rawdio - Plata O Plomo EP

Na zijn remixwerk voor Max Telaer zijn EP, komt de labelbaas van House Cookin' Records zelf met drie nummers het nieuwe seizoen van Narcos indachtig. Het deep house remixwerk komt van die andere Belgische smaakmaker, Pat Lezizmo. (Koop)

[KRTM] & TWAN - Gum EP

De vrienden en Kompassresidents [KRTM] en TWAN steken hun liefde voor snoeiharde industriële rave niet onder stoelen of banken. Ze doen dit zoals vaak met geflipte covers op het inspirerende MadBack Records. (Koop)

Meer Nief Gerief