Eerste weekend-editie voor Moonday (09/09)

Moonday, het Gentse house- en technoconcept, is aan z'n zesde editie toe. Op zich niets bijzonder, zij het niet dat ze voor een eerste maal uitbreiden naar een weekendeditie. De crew pakt uit met 2000 And One, VaalSHDW & Obscure Shape als internationale toppers, maar ook co-founder Lebawski en residents Merch&Dise zijn zaterdag present in de Vooruit.

 
Noorderbuur 2000 And One is al sinds de jaren '80 bezig. Z'n 30 jaar ervaring maakt dat deze DJ / producer als geen ander weet hoe hij de perfecte sfeer kan crëeren. In Amsterdam, zijn woonplaats, heeft hij connecties met zes van de betere house-, techno- en techhouse labels die de stad te bieden heeft: 100% Pure, Remote Area, Area Remote, Intacto, Bitten en Bangbang!
 
Hierdoor is hij de inspiratie voor de nieuwe generatie in het genre. Op z'n CV staan de befaamde Essential Mix maar ook Defected en resident-seizoen voor Amnesia Ibiza.
 

SHDW & Obscure Shape hebben hun naam en faam te danken aan From Another Mind, het techno-concept dat ze begonnen in 2014 en ondertussen uitgroeide tot een volwaardig label. Vooral hun eerste From Another Mind-release, de Nachtblende EP, werd zeer goed ontvangen door de techno-community en verschillende recensenten. Deze top-producers zullen ons voorzien van een melancholische, diepe techno-set zoals we van hen gewoon zijn. 

Er staat ook wat vrouwelijk techno geweld op de line-up; de mysterieuze Vaal. Ze is vooral gekend door het Afterlife-label van Tale of Us, maar we mogen ook haar eigen Bastaard Records niet vergeten. Vaal staat voor emotionele techno die door pakkende ritmes toch zeer dansvloer gericht is. De verschillende sets die we zagen van haar blijven er om in te kaderen.

De warming-up wordt geleverd door Merch&Dise en de co-founder van Moonday, Lebawski. Merch&Dise brengt de betere ritmische techno door live percussie toe te voegen aan hun sets. Hierin zul je hun Afrikaanse roots herkennen gemixt met wat hiphop-toetsen. Lebawski heeft ook wel wat hiphop-origine, maar legt als resident van Decadance de nadruk op house en techno waardoor hij een afwisselend verhaal creëert. 

Wie snel is kan nog meedoen aan onze wedstrijd waar we twee duotickets weggeven! Extra informatie vind je op hun evenement zelf!

Ontdek meer...Event