Rimbu jaagt kudde olifanten door Kompass (16/09)

We zijn alweer twee maanden ongeduldig aan het uitkijken naar een nieuwe Rimbu in Kompass en eindelijk is het zover. Zaterdag heeft de Gentse organisatie een nieuwe editie in petto en met SNTS en Manu Le Malin belooft het weer een stamper van formaat te worden.

Met de reïncarnatie van de olifant in het achterhoofd na exact een jaar, mogen we ons verwachten aan bruut techno-geweld in Kompass. Dit kolossale lid van The Big Five zal opnieuw geprojecteerd worden vooraan de Kontrolekamer door OCTOHEDRON. We kijken uit naar de upgrades en lasershow.

Daarnaast zien we ook de terugkeer van I Hate Models, SNTS, KRTM en natuurlijk TWAN. Ook de Where House-residents Waldorf en Nick Bollaert zijn deze keer aanwezig. Verder zullen Manu Le MalinILLNURSE en B R 1 0 0 2 hun debuut maken in de Gentse club.

We zijn benieuwd naar wat I Hate Models ons te bieden heeft. Een ietwat ander muziekpalet kunnen we verwachten van de Franse producer na zijn dromerige, melodische release op ARTS. Hopelijk krijgen we ook enkele teasers te horen van zijn komende vrijgaves op MONNOM BLACK, het door Dax J opgerichte label.

Manu Le Malin is niet alleen een belangrijke artiest in de hardcore-wereld maar heeft ook enkele roots liggen binnen de hard techno. Met zijn alias The Driver legt hij zijn focus op het technogedeelte van zijn carrière. Maar Rimbu gaf het ons op een blaadje: het wordt een pure Manu Le Malin-set!

Elke liveset van SNTS is een pareltje. Je vind ze amper terug op het net en eens je één ervaren hebt, kan je maar niet genoeg krijgen van deze gemaskerde mysticus. Met nu al zijn derde bezoek aan de Gentse techno-tempel zullen we ons in een nog duisterdere sfeer wanen dan wat we gewoon zijn.

Er zal traditiegewijs afgesloten worden door TWAN, het is alleen nog afwachten waar en wanneer we zijn buddy KRTM te horen zullen krijgen. Ze zullen namelijk voor de eerste keer geen B2B spelen. We weten alleen dat de hardste Rimbu kern in twee verdeeld wordt wat maar één ding wil zeggen: langer beukplezier op verscheurende industriële / hardcore techno.

Wees er snel bij want de tickets vliegen de deur uit. En geloof ons als we zeggen dat dit een editie wordt die je niet zult willen missen. Dit zal ook de laatste editie zijn voor een bepaalde periode. De mannen van Rimbu nemen even een winterslaap, zodat ze zich kunnen focussen op hun nieuwe concept in samenwerking met Where House: Repossession. Last wave tickets zijn nog beschikbaar via deze link.