Voor een veelzijdige techno-beleving moet je bij Moonday zijn (09/06)

Afgelopen zaterdag deed het Gentse kunstcentrum weer zijn deuren open voor nu al de zesde Vooruit-editie van Moonday. Het almaar groeiende techno / tech-house concept gaf enkele weken geleden een meer dan degelijke line-up vrij. We vonden het dus maar vanzelfsprekend eindelijk eens af te zakken naar dit event waar we al zoveel positiefs over gehoord hadden.

We kwamen rond half 12 toe en tot onze verbazing was er al verrassend veel volk aanwezig. Merch&Dise begon de nacht met het draaien van tech-house, Lebawski vulde meer techno-geroriënteerd aan.

De dochter van Sting also known as Vaal bracht ons een diepe, melodische set en zorgde voor een perfecte opbouw voor de komende acts. Zoals verwacht kregen we enkele tracks te horen van haar nieuwe EP op Afterlife. In het midden van de set kregen we de vocale topper Monument te horen, iets later The Hangar, werk van haar en Tale Of Us.

2000 and one begon met een ode aan onze landgenote Charlotte De Witte met haar nieuwe door Perc geïnspireerde track Closer die op 13 oktober uitkomt. We kregen alle soorten techno te horen met enkele tech-house platen er tussen.

Van de harde Ommoord van Stranger, tot de klassieker Flash van Green Velvet. Deze man heeft een brede muziekbibliotheek en dit liet hij ook blijken. Natuurlijk ontbrak zijn eigen plaat Kawasaki niet. Renaat van R&S verscheen ook even naast de DJ-booth om het publiek op te peppen. En we zagen dat het goed was.

Het onlangs gefusioneerde duo SHDW & Obscure Shape ging van start voor de afsluit. Ze begonnen met een trage, zweverige intro en maakten een plotse, harde transitie en vanaf daar was het alleen nog maar ongenadige techno.

We kregen een andere draaistijl dan wat ze producen. In plaats van te werken rond de melancholische, diepe techno die ze maken, proberen ze hun tracks te combineren met de hardere kant van techno. Het zorgde voor een interessant contrast tussen de stijlen.

We hoorden wel even hun nieuwe single Himmul Und Erde direct gevolgd door Action van acid-techno expert Regal. Afsluiten deden ze met een klassieker van SlamLifetimes.

We zagen iedereen voldaan buitenkomen en met een big smile op hun gezicht. Ons eerste bezoek aan Moonday was meer dan geslaagd. De afwisselende muziekstijlen zorgden er ook voor dat je op geen enkel moment op de avond verveeld was. Een uniek gegeven voor een techno feest dat ze hopelijk in stand houden voor hun volgende edities. We zien Moonday terug op maandag 6 november, opnieuw in de Vooruit.