Björk lost nieuwe video voor The Gate

De Ijslandse zangeres en songwriter Björk lanceerde afgelopen vrijdag haar nieuwe single The Gate. Nu komt er ook een wat mysterieuze en vooral heel fantasierijke videoclip voor het nummer.

In de openingsscène van de videoclip zien we Björk, omringd door vreemde zwevende wezentjes in een idyllisch landschap op een fluit spelen. Met twee lage fluittonen veranderd de setting naar een figuur dat in het duistere niets zweeft en zich later, op de tonen van de fluit, omvormd tot een magische bol die Björk langs een gat in haar borstkas naar verschillende digitale lookalikes schiet.

De openingszin van het nummer is dan ook My healed chest wound transformed into a gate where I recieve love from, where I give love from. Die chest wound verwijst naar de grote open wonde die afgebeeld stond op de cover van haar vorige album Vulnicura.


Op de cover van Vulnicura is duidelijk een grote wonde op Björk's borst te zien.

Voor de video werkte Björk samen met Andrew Thomas Huang, waarmee ze eerder al samenwerkte voor de video van Notget. Ook heeft Björk (zoals wel vaker het geval is) een unieke outfit aan. Hiervoor kon ze het exclusieve modehuis Gucci strikken. Het "masker" op haar gezicht werd dan weer ontworpen door James T. Merry, die ook geen onbekende collaborator is na Vulnicura.

The Gate is de eerste track van haar nieuwe album, dat waarschijnlijk Utopia zal heten (vertelde ze in een interview met Nowness). Na enkele samenwerkingen op het vorige album, zal Utopia integraal door Arca geproduced worden. Voorlopig is de datum van release gepland in November.

Ontdek meer...Video
Artiesten in dit artikel