Nief Gerief #14

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

HNDRK - Nite EP

Trianglesquare Records slaat na de indrukwekkende platen van Looper opnieuw toe, deze keer met HNDRK. Dat de jonge Hasseltse producer de bal niet misslaat op het label van Martin Maler werd bevestigd toen niemand minder dan Dave Clarke enkele nummers van HNDRK in zijn White Noise radioshow stopte. (Koop)

Alexi Delano - Water Colors EP

Visionquest, het label van Lee Curtiss en co, nodigt de in Amsterdam vertoevende Chileen Alexi Delani uit voor een EP'tje vol minimalistische microhouse. Remixwerk werd voorzien door The Persuader, het pseudoniem van Jesper Dahlbäck. (Koop)

Albrecht La'Brooy - Escape Velocity EP

Sean La'Brooy en Alex Albrecht uit Melbourne houden van improviseren met klanken en geluiden. Hun producties - tussen ambient en zachte techno - lopen over van kleurrijke zijpaadjes en intrigerende soundscapes. Voyage is het enige label met een naam die bij deze muziek past. (Koop)

Drumcomplex - Gravity EP

Arnd and Daniel Reichow blijven gas geven. Deze twee meestampers op hun eigen Complexed Records bereiden de indrukwekkende discografie van de Duitsers nog een beetje verder uit. Peaktime techno voor ieder dansfeest. (Koop)

The/Das - Exit Strategies LP  

Life And Death van Tale Of Us staat al een hele tijd ver bovenaan in de populariteitspolls, schitterende platen leveren doen ze helaas minder en minder. Het Berlijnse duo The/Das doet een verdienstelijke poging om daar met dit totaalalbum verandering in te brengen. (Koop)

Comsin TRG - Afterburn / Electra EP

De ook al in Berlijn wonende Cosmin TRG brengt een tweede eigen release uit op zijn nieuwe Sportiv label. Afterburn mikt met een vocale hook en dreunende bas op de dansvloer, terwijl Electra de meer doordachte productie is. (Koop)

Jon Hester - Communication EP

Bij Jon Hester slaat deze week de turbo vol aan. De Amerikaan zijn drie nummers voor het Amsterdamse LET Recordings vormen de soundtrack voor een waanzinnige drumworkout. (Koop)

Balaphonic - Balinese Saints EP

De uit Manchester afkomstige percussionist en drummer Danny Ward brengt house met stevige jazzinvloeden op zijn eigen Well Cut Records. Percussie, dub en afro beat komen samen op deze drie dromerige dansplaten.

Albert Van Abbe & Pantone 32 - NO COMMENT 9001

Het Nederlandse mysterie Albert Van Abbe komt met nieuwigheden op zijn eigen No Comment. Naast twee originelen van eigen makelij krijgen we een remix van The Exaltics en nummer van Pantone 32 op het bord. 

Valency - Autopsy (single)

In Sidney schoot het Front Left Collective deze week de Front Left Single Series in gang. De eerst productie komt van Moe Foster, die meeslepende, diepe techno aflevert onder de vorm van Autopsy. (Gratis download)

Lunice - CCCLX

Het toetje van deze week komt uit hiphopland. De charismatische producer Lunice brengt zijn langverwachte CCCLX debuutalbum op LuckyMe. Naast loodzware bassen vinden we daarin ook de rapgezangen van CJ Flemings en LE1F. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief