Opening night in Bar Helder belooft veel goeds (23/09)

Het stond te lezen in de sterren dat zaterdag 23/09 een heldere nacht zou worden. Wanneer je aan de Antwerpse club Vaag een blik naar de hemel werpt zie je vanaf heden de gekleurde ramen van Bar Helder. Afgelopen weekend opende deze nieuwe nightlife hotspot de deuren voor het grote publiek met een pracht van een openingsfeest. DTM Funk speelde de allereerste deuntjes in Bar Helder en werd (vakkundig) opgevolgd door Konna en Red D.

Het clubcomplex vlakbij het Antwerpse MAS is een feestlocatie rijker. Naast De Shop, Vaag, Jardim, Waagnatie, Roxy, Contrair en nog tal van leuke cafés vestigt ook Bar Helder zich in deze oase van clubs en dansgelegenheden. Overkill? Neen hoor, er zijn nooit genoeg clubs. 

“We willen een plaats zijn voor iedereen die een toffe avond wil beleven. In de vooravond rustig een pintje drinken of op date gaan moet juist zo goed kunnen als een hele nacht dansen.” 

Mathijs Maes (Konna), organisator en dj 

De eerste ervaring met Bar Helder, voor ons en zowat alle bezoekers, is de obligate wachtrij. Eens je alle trappen hebt beklommen wacht je een brede dansvloer. We zien geen imposant podium waar de dj als een soort keizer op de dansvloer neerkijkt, maar een intieme setting. Anders dan de naam doet vermoeden is Bar Helder momenteel nog vrij donker, maar daar valt een mouw aan te passen in de toekomst.

Er is ook muziek gedraaid op de openingsavond van Bar Helder. DTM Funk hield het, what’s in the name, zeer funky. Een rode draad die zich doorheen de avond ontrolde waren wereldse house-deuntjes. Denk aan veel blaasinstrumenten met een vrolijk, meestal quasi onverstaanbaar zanglijntje. De vrolijke beats toverden een glimlach op de vele gezichten die Bar Helder rijk was.

We zouden je tientallen track id’s kunnen voorschotelen, maar dat zou misschien zijn doel kunnen missen. Wil je echt in de sfeer komen van de muzikale avonturen? Check dan de Spotify playlist van Bar Helder. 43 nummers loodsen je door het idee dat de organisatoren en dj’s hebben over de openingsavond en wellicht de sfeer die ze trachten te creëren in de club.

Op kwaliteit staat geen datum en dat bewijst Konna keer op keer. Hij is mee met de allernieuwste platen en opkomende talenten, maar durft ook de stoffige platen van de zolder te halen. Van Donna Summer naar de nieuwste Four Tet, tot Laurent Garnier of Kornél Kovács.

Red D staat zoals altijd paraat met een frisse pak house. Met een Marcelleke achter de dj-booth, het schetst de gemoedelijke sfeer die in Bar Helder heerst. Hij stuurt de laatste feestvierders huiswaarts na een zwoele nacht. Wij verlaten de keet met opgeheven hoofd en raden iedereen aan een bezoekje te brengen aan de nieuwe Antwerpse club.

Bar Helder miste haar start niet. Met meer dan 1000 aanwezigen over de hele avond en een goede sfeer liep de openingsavond op wieltjes. Er zijn uiteraard altijd kleine dingen die nog beter kunnen, maar daar is het organisatorische kwartet zich van bewust. “We gaan de volgende weken nog werken aan het licht, het geluid en extra decoratie”, zegt Mathijs. Hij staat zelf aan de fundering van Bar Helder samen met Jochem Peters, Antoine De Brabandere en Lennert Luypaert.

Op woensdag 27/09 gaat Bar Helder op reis naar Tokio. Ze nodigen Que Sakamoto uit voor een muzikale trip richting het Verre Oosten. Vrijdag komen John NosedaBafana en Jean Le Rouge langs. Alle info over de komende evenementen vind je terug op de Facebook-pagina van Bar Helder.

 

Ontdek meer...Club
Artiesten in dit artikel