Boys Noize debuutalbum Oi Oi Oi bestaat 10 jaar

Alex Ridha, de man achter Boys Noize veranderde kop 10 jaar geleden het elektronische muzieklandschap met zijn debuutalbum Oi Oi Oi. Twee jaar geleden nog plaatste Vice het album op plaats 93 in de 99 beste dance albums aller tijden.

13 nummers staan er op de tracklist waarvan één als zogenaamde bonus track: Zijn remix van Frau met I-Robots die op menig feestjes gedraaid werd. De andere nummers zijn één voor één bijna allemaal uitgegroeid tot legendarische nummers die de hoogmis van electro kenmerken.

Neem nu Lava Lava. Met zijn eigenzinnige sound die het beste van Digitalism, Goose en Justice combineerde, slaagde hij er in een groot publiek te bereiken.

Maar ook Let's Buy Hapiness en Oh! zijn ware culthitjes geworden. Zelfs vandaag nog horen we regelmatig deze nummers passeren op onze lokale radio's.

Don't Believe The Hype was dan weer  niet het grootste meesterwerk van het album. Het haf wel voldoende inspiratie voor een resem blogs. Zo zijn er twee gelijknamige blogs in Frankrijk en een Amerikaanse website die er hun naam op inspireerden. Of ze vandaag nog even levendig zijn als het album is een andere vraag...

Feit is dat Boys Noize met dit album een voorbeeld stelde dat muziek niet in hokjes in te delen is. Vandaag noemden we het electro maar 10 jaar geleden was zijn muziek vernieuwend en combineerde hij rock, acid house en hip hop breaks om zijn unieke sound te maken.

Vandaag is Boys Noize nog steeds een gerespecteerde producer. Electro heeft hij al lang achterwege gelaten maar hij is nog steeds enorm divers op gebied van genres. Hij vierde zelf het 10-jarig bestaan van Oi Oi Oi op Twitter met uiteraard de nodige reacties.

 

 

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel