Nief Gerief #17

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Orphéon - Mariposa EP

Het nieuwe Waalse deep house label Am Strand pakt uit met een EP van een producerend koppel. Orphéon en Maudenstrasse, samen beter gekend als Monsieur et Madame Prayon, stellen ons drie subtiele, diepe platen voor. De remix komt van streekgenoot Tipex & Pritt.(Koop)

François X - Irregular Passion LP

Dé voortrekker van de Franse techno scene François X brengt na bijna tien jaar zijn debuutalbum Irregular Passion uit zijn eigen Dement3d Records. De Parijzenaar liet zich voor het album inspireren door alle aspecten van het nachtleven in clubs. (Koop)

Robert Mycer - Rave Like It's 92 EP

Traum Schallplatten blijft meeslepende platen uitbrengen. Deze keer probeert Robert Mycer, een Berlijner of wat dacht u, de sfeer van de nineties rave terug te halen met vier spetterende schijven. Ook de minimalistische remix van Don't Foget To Go Home door Hassan Abou Alam is zeker het beluisteren waard. (Koop)

Andre Crom - Rhea EP

Andre Crom debuteert op Sleaze Records, het label van Hans Bouffmyhre. De aanvoerder van OFF Recordings haalt verschroeiend uit met keiharde technostampers die ratelende percussie en zwevende melodieën aan een sneltempo met elkaar afwisselen. (Koop)

Toms Due - Magma EP

Etruria Beat, het kwaliteitslabel van Luca Agnelli, laat zich de laatste tijd soms wat verleiden door big room eenheidsworst. Ook deze van zijn landgenoot Toms Due neigt met momenten in die richting, maar houdt zich dankzij voldoende variatie en een stevige punch toch staande. (Koop)

S'Express - Theme From S-Express Remixes

Hot Creations haalt het legendarische thema van S'Express uit 1988 door de blender en doet hiervoor beroep op Detlef en Tuff City Kids. Vooral Gerd Janson and Phillip Lauer slagen erin hun stempel te drukken zonder de sfeer van het origineel te verloochenen. (Koop)

Tarawangsawelas - Wanci EP

Even volledig van het padje gaan we met deze Indonesische release van Tarawangsawelas. Morphosis zijn Morphine Records, al een hele tijd vaste leverancier van een wijde variatie aan wereldmuziek, maakt indruk met deze traditionele volksmuziek uit Java. (Koop)

Nyra - Canoe 005 EP

Voor wie het allemaal wat meer feel good mag zijn, raden we deze EP van Nyra aan. De wat mysterieuze Londense producer slaat voor de vijfde keer ongenadig toe op zijn eigen Canoe label.  (Koop)

ARtroniks - Riddle / Manta EP

De in Gent gevestigde Arne de Meyer staat te boek als voorttrekker van de nieuwe Belgische dubstepscene. Zijn twee singles komen uit op het Amerikaanse Bleak Winter en worden gekenmerkt door een donkere sfeercreatie en de nodige diepgang. (Koop)

VII Circle - Archetype EP 

De eerste release op het gloednieuwe Rapid Eye Movement label is er een van de labelbazen Andrea Vallisneri en Andrea Casari, oftewel VII Circle, zelf. Voor het remixwerk trokken ze naar de lage landen en kwamen terug met twee bommen van Keith Carnal en Farrago. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief