Onze aanraders voor Dancefair / Musicfair in Kortrijk

Op zaterdag 4 en zondag 5 november gaat voor het eerst Dancefair door in België, met name in Kortrijk. Een groots evenement die een waar walhalla moet zijn voor iedere artiest. Tientallen fabrikanten gaan er hun nieuwste gear voorstellen naast talrijke muzikanten die er komen workshops geven. Maar wat is er nu echt interessant voor producers van elektronische muziek? Wij maakten ons lijstje.


Zaterdag

Er zijn in totaal acht zalen met diverse stages. Op de Main Stage begint om 11:00 uur al een interessante workshop van technoproducer Steve Redhead. Later op de dag geven er nog enkele namen uit de hardstyle en EDM-scene zoals Brooks, Alvaro en Frontliner ook workshops.

De Musicfair Stage lijkt dan terug interessanter voor wie van het analoge werk houdt: Om 12:15 uur en 16:00 uur komt Michael Schack, de drummer van Netsky en om 13:30 uur Dave Martijn, de gitarist / toetsenist van Goose om er een woordje uitleg te geven.

Het gerenomeerde Abbey Road Institute heeft er ook hun eigen stek en houdt zich het ganse weekend bezig met vooral de technische kant van het producen: sidechaining, mastering en gebruik van distortion. Ook de DAW room is sterk gericht op de technische kant met workshops rond FL Studio en Ableton. Vooral deze podia trekken onze aandacht als het op elektronische muziek aankomt en iedere workshop lijkt ons echt wel de moeite om te doen.

De Gear Mania en Pioneer stages biedt dan weer vooral workshops gericht op het dj-aspect. Draaitafels, controllers, noem maar op. Bijna alle nieuwe speeltjes komen aan bod met verschillende tips en tricks om goeie sets te bekomen.

Er is ook een panelruimte waar er gedebatteerd kan worden met artiesten als TLP, Prinz en Yves Deruyter over alle aspecten van muziek. 

Leuk is ook de demoruimte waar je je eigen tracks kan beluisteren door Spinnin' Records, CNR Records, TousEnsemble, ... 


Zondag

Ook de zondag lijkt het een drukke dag te worden om te kiezen tussen het ruime aanbod. Sommige workshops zijn dezelfde als de zaterdag, wat misschien wel handig uitkomt moest je net één van de twee dagen er niet kunnen geraken.

Vooral op de Main Stage is er veel interessants te zien zoals Moonlight Matters, Aeroplane en Ramon Tapia. Vrij divers qua genres, wat het enkele maar interessanter maakt.

Ook het Abbey Road Institute heeft een compleet ander programma dan de dag voordien met masterclasses over compression, vocal processing en het gebruik van harde en zachte klanken. 

De Panel Stage nodigt op zondag dan weer Buscemi en Madou uit voor een debat en er worden ook enkele masterclasses gegeven omtrent branding en winst maken met je muziek.

Ook de dj's kunnen hun pap bekoelen op zondag met workshops van Ibranovski en Stijn op de Gear Mania. Lennert Wolfs en Klaas Pels doen dan weer hun ding op de Pioneer Stage.


Iedereen zal natuurlijk zijn eigen interesses hebben maar als het op elektronische muziek aankomt lijken ons vooral de Abbey Road Institute en DAW Room stages erg interessant om te bezoeken. Er zijn ook verschillende masterclasses die genrespecifiek zijn, dus daar zal het zelf wat selecteren worden. 

 

Dancefair / Musicfair vindt plaats in het weekend van 4 & 5 november in Kortrijk Xpo en gaat telkens door van 10:30 tot 18:30 uur. Tickets kosten 20 euro per dag of 35 euro voor het ganse weekend en zijn reeds hier te bestellen.