Nief Gerief #20

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Le Babar & Pat Lezizmo feat. Anano - Last Call EP

De gouden entente tussen Pat Lezizmo en Le Babar maakt ophef met twee platen op Muzik & Friendz. De Belgen riepen de hulp in van zangeres Anano om deze klassieke, vocale houseplaat af te leveren. Het diepere remixwerk komt van de Deen Alvaro Hylander en Supremus Records opperhoofd Giom.(Koop)

Chloé - Endless Revisions EP

De frontvrouw van de Franse elektronische muziekscene Chloé laat met haar derde langspelerzien dat ze nog reeds razend relevante muziek maakt. Het album komt bovendien uit op haar eigen nieuwe label Lumière Noire. The task of art today is to bring chaos into order. (Koop)

Dave Clarke  - The Desecration Of Desire LP

Na een half dozijn teaser en single releases ligt het derde album van Dave Clarke eindelijk in de rekken. Het was alweer 14 jaar geleden dat de man een volledige LP had uitgebracht. De donkere nummers bevatten onder andere samenwerkingen met Louisahhh, Mark Lanegan, Anika en Gazelle Twin. (Koop)

Various Artists - Twelve.three

Twelve is terug met een derde compilatie vol bijna uitsluitend Belgische en Nederlandse debutanten. Vermaak uzelf met alles tussen de rustige electronica van Looper tot de opzwepende acid van Decadance-resident Man Outta Space. (Koop)

Terrence Dixon / M.R.E.U.X. - Space Station EP

Blumoog Music nodigde deze twee veteranen uit voor een unieke split-EP.  Het resultaat zijn vier kinetische technotracks die druipen van de analoge klasse. (Koop)

Funkadelic Reworked By Detroiters

We blijven in Detroit met dit zeer uitgebreide remixpakket van Funkadelic door uitsluitend artiesten uit Detroit. Herwerkingen die meteen in het oor springen zijn die van Moodymann en van het legendarische collectief Underground Resistance. (Koop)

Benjamin Damage - Montreal EP

Met het opdoeken van 50 Weapons verloor Benjamin Damage het dak boven zijn hoofd. R&S Records was er als de kippen bij om de Brit onderdak te bieden en wordt daarvoor beloond met deze drie ijzersterke technocreaties. (Koop)

Flug - I Like Stress EP

Dé meestamper van de week komt zonder twijfel uit Argentinië. 100% Pure heeft de eer deze knalplaat van Flug uit te brengen en voorziet de release bovendien van remixen van Atoll en labelbaas 2000 and One.

Acronym - Malm LP

Acronym, bekend van releases op Semantica en Northern Electronics, brengt via Field Records een schitterende, ambiente hommage aan een overleden vriend. (Koop)

Eduardo De La Calle - Modern Choices EP

Forbidden Colours, het eigenwijze label van Aitor Etxebarria, laat Eduardo De La Calle nog eens aan het woord met drie composities geleest op sampling, doorzetting en spiritualiteit, zoals de Spanjaard het zelf graag verwoord. (Koop)

Ante Perry & Nathan Fix Dortmund - Hi EP

Maxim Lany zette voor de 25ste release van zijn label (Lany RecordingsAnte Perry en Nathan Fix samen in de studio. De Duitser en de Gentenaar kwamen terug met energieke deep house. De heren van Sue Avenue zorgen voor een warme remix, terwijl die van de labelbaas iets donkerdere oorden opzoekt. (Koop)

Various Artists - Rubber Beats vol. VI

Het Gentse label Caoutchou is toe aan de derde installatie van zijn Rubber Beats compilatie. Artiesten uit alle windstreken met een brede waaier aan smaken trakteren ons op een razend interessante trip doorheen het internationale muzieklandschap. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief