Nief Gerief #21

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Marco Bailey - Temper LP

Marco Bailey, de godfather van de Belgische techno, trapt deze week af met zijn achtste album, het eerste op zijn nieuwe Materia Music label. De plaat staat vol donderende techno, inclusief eerder uitgebrachte werk zoals Chroma. (Koop)

Anja Schneider - SoMe LP

Nog een halve legende is Anja Schneider. Haar eerste album in negen jaar en eerste release sinds de breuk met Mobilee is een heuse wederopstanding. Drum'n bass, ragga, elektronica en een samenwerking met Stereo MC's vormen samen een gevarieerd aanbod dansmuziek op Sous Music. (Koop)

KiNK - Playground LP

Iemand die met een rotvaart de status van levende legende aan het verwerven is, is Strahil Velchev. De Bulgaarse krachtpatser zijn tweede langspeler wisselt machtig techno gepomp af met groezelige elektronica en swingende housetunes. (Koop)

Keith Carnal - Sawmill EP

De Nederlander die sinds Untold de wereld kennis liet maken met een nieuwe, doordringende vorm van techno, maakt zijn debuut op Artscore. Donderende drums en fijn vervaardigde geluidslandschappen zijn nog altijd de sleutel. (Koop)

Golden Teacher - No Luscious Life LP

De Schotse wonderband Golden Teacher heeft hun tweede langspeler klaar. De nummers, allemaal opgenomen in de Green Door Studio's, druipen van de zweverige elektronica en dromerige vocals. (Koop)

PHON.O - Schutt Und Asche EP

Cold Recordings strikte voor zijn elfde release PHON.O, een in Berlijn vertoevende producer die eerder al materiaal uitbracht op Shitkatapult, Boysnoize Records en Bpitch ControlPHON.O maakt techno met stevige UK bass invloeden waarop stilstaan geen optie is. (Koop)

Secluded - Untitled Basement Dubs EP

Secluded is het pseudoniem van Stephen Gorrie, beter bekend als de man achter Hans Bouffmyhre en Sleaze Records. De Schot brengt rauwe, loopende techno recht uit zijn kelder. (Koop)

TYRLL - Good For Me EP

Enkele maanden geleden werd hij geselecteerd als winnaar van de TML Contest op Studio Brussel en nu heeft hij een release te pakken op House Cookin' Records. Het pakketje wordt vervolledigd met knappe remixen van Melodymann, Solco, Cezar Touch en Delta Yard. (Koop)

2+2=5 - Sins EP

Het zwaarste beukwerk van deze week wordt aangeleverd door Advanced Records, dat de mysterieuze 2+2=5 wist te strikken. De man bedankt met zeven razend klappers die oplopen tot 140 beats per minuut. (Koop)

Nice Therapy - Never Give Up EP

Ook het Belgische Am Strand is op post met deze prachtige progressieve deep house release van onze landgenoot Nice Therapy, beter gekend als DJ Cosmo. Zweverige beats waar je zo ieder moment van de dag bij kan wegdromen. (Koop)

Future Beat Alliance - FBA21: Collected Works 1996-2017

Matthew Puffett, oftewel Future Beat Alliance, produceert al meer dan twintig jaar platen en dat wordt gevierd met deze retrospectieve collectie. Dat de man uit Oxford zijn inspiratie in Detroit haalde, wordt duidelijk wanneer u zich laat meeslepen in deze zestien nummers tellende reis. (Koop)

Dast - Phantom EP

De Italiaanse coming man Dast maakt na zijn verpletterende debuut (Haradon) opnieuw zijn opwachting op Etruria Beat, het label van Luca Agnelli. Zoals verwacht staat de EP bol van pompende techno met verrassende wendingen. (Koop)

Sherø - I Came To Jack (single)

De in Berlijn wonende Belgische Stephanie D'Olieslager levert twee groovy versies van I Came To Jack op het Britse Black Vinyl.  (Koop)

Rone - Mirapolis LP

De Franse beatkunstenaar en muzikale duizendpoot tout court Rone heeft zijn vierde studioalbum klaar. De twaalf parels komen uit op zijn eigen InFiné label en boetseren een utopische wereld Mirapolis genaamd. Warme klanktapijten en nauwkeurig gemikte beats worden vakkundig gemixt met de vocale bijdragen van Bryce Dessner, John Stanier, Saul Williams, Noga Erez en vele anderen.(Koop)

Bellectra - Golden Fields EP

Bart Leblans brengt onder zijn Bellectra pseudoniem een conceptuele EP op zijn eigen Bellectra Records. Hij vond zowel inspiratie bij de witte lijnen die vliegtuigen door de hemel trekken (Skytrails) als bij de geluiden die zijn droogkast maken (Dryer). (Koop)

Rawdio - Maschine Cuts pt. I

De tweede release op House Cookin' Records van deze week komt van labeleigenaar Rawdio zelf. De EP bestaat uit drie unieke tracks die tot stand kwamen tijdens een live-performance met zijn Native Instruments Maschine. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief