Nazomeren met Mura Masa in de AB (28/10)

Dat het warm zou worden in de Ancienne Belgique voor de komst van Mura Masa was al lange tijd zeker: in een mum van tijd waren alle tickets de deuren uit. Verbazingwekkend is dit niet te noemen, gezien het grote aantal hits dit Britse fenomeen reeds uitbracht. Wat wel speciaal is, is dat dit de eerste zaalshow is op Belgische bodem. Eerder passeerde hij wel al op de festivalweide van onder andere Rock Werchter en Pukkelpop, en zo zal hij ook in de zomer van 2018 op Dour Festival te horen zijn.

Al betwijfelen we of Alex Crossan er zijn stem zal verheffen, in de AB kwam hij namelijk niet verder dan enkele keren “Brussels” en “thank you!”. Op zich is dat niet slecht, want Crossan liet de muziek voor zich spreken. Voor het eerste nummer, Messy Love, stond hij moederziel alleen op het podium, al werd hij wel ondersteund door talloze instrumenten, panelen en knopjes. Wat had hij dan allemaal ter beschikking? Wel, van wat wij konden zien maakte hij gebruik van een samplecomputer, meerdere synths, elektronische drums en twee gitaren. Naast meesterproducer dus ook multi-instrumentalist. Best wel indrukwekkend!

Om alles in goede banen te laten lopen was er opperste concentratie vereist voor de nog steeds maar 19-jarige Brit. Tijd voor een echte band te creeëren met het publiek was er niet. Daar had Mura Masa gelukkig de vrouwelijk MC Fliss voor meegebracht. Fliss sprong als een energieke gazelle over het podium en zoog met haar knappe zangstem de aandacht van het enthousiaste publiek naar zich toe.

Zelf heeft Fliss niet meegewerkt aan het debuutalbum van Mura Masa, maar ze vertolkte wel de vocals op zo goed als iedere track tijdens de show. Ze kon misschien niet tippen aan de stemmen van artiesten als Charlie XCX of NAO, maar ze deed het toch behoorlijk.

Mura Masa trok met zijn met zijn talloze hits een zeer jeugdig publiek aan. Wij hebben zeker en vast niets tegen de jeugd, maar feit is wel dat we ons lange tijd in een praatcafé waanden. Zo konden we horen dat den Beerschot met maar liefst 5-0 aan het winnen was, vanop enkele rijen achter ons. Bij de minder bekende nummers werd Crossan bijna de zaal uitgestaard en zelfs een energiebom als MC Fliss kon daar weinig verandering in brengen. Gelukkig telt dat zelfgetitelde album Mura Masa dus enorm veel hits. De samenwerking met Desiigner, die rapper die op de nationale radio het mooie weer maakt met het nummer Panda, was dan weer een schot in de roos: All around the world werd ingezet van voor- tot achteraan en van boven- tot benedenverdieping.

Zo kunnen we de gehele avond mooi samenvatten in één zin: een leuk optreden dat gesmaakt werd door iedereen, maar dat enkel hoogtepunten bereikte wanneer de hits ingezet werden. Naar ons aanvoelen is dit helaas een trend die zich meer en meer manifesteert op concerten. 

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel
Nao