Tibbaa ON AIR: de perfecte preparty voor een donderdag in Antwerpen

Tibbaa ON AIR heeft stAck, een mini-containerdorp bij Bar Helder en Club Vaag, als nieuwe stek. Drie containers fungeren als pop-up club voor de wekelijkse livestream. Elke donderdagavond wordt er vanaf negen uur een dj-set integraal gestreamd om een aankomend event te promoten. Deze week was het de beurt aan Eran Aviner en de Israëliër Guy J om ons voor te bereiden op EDGE, dat vanavond plaats vindt in Café d’Anvers.

Eran Aviner is als bezieler van het concept EDGE de perfecte man om de livestream te openen. Dromerige house met een minimalistisch kantje transporteert ons naar de afgelopen edities van Edge met Kiasmos of Einmusik. Twee uur lang maakt Eran ons warm voor Guy J, die als eerste internationale artiest voor Tibbaa ON AIR aantreedt.

Guy J is een bescheiden man met veel kilometers op de teller. Hij is nog maar net terug uit Argentinië, wat naar eigen zeggen zijn favoriete plek op deze aardkloot is, en zaterdag speelt hij in Boedapest. Geen last van een jetlag Guy? "De laatste tien jaar van mijn leven is een grote jetlag, dus dat maakt allemaal niet zo veel meer uit", grapt hij.

Muzikaal gezien blijft Guy J het eerste kwartier ook best bescheiden en dat past perfect binnen het EDGE-plaatje. Ondertussen wordt stAck iets drukker dan voordien. Enkele nieuwsgierigen steken de neus binnen en zijn aangenaam verrast. Extra volk komt de sfeer ten goede en dat vindt Guy J maar al te leuk.

De bassen vloeien in het tweede deel van de set even rijkelijk als de gin-tonics. Wellicht pakt Guy J het in Café d’Anvers iets steviger aan wanneer hij naast Patrice Bäumel staat, maar dat beoordeelt u best zelf. Alle info over EDGE vind je op hun Facebook-pagina

Foto's © Quinten