Maak kennis met de DJ-Mania Finalisten

Naar aanleiding van de finale van DJ-Mania op 2 december, stellen we graag even de 8 finalisten voor. In deze derde editie zit er een mix van hip-hop, garage, disco, house, techno, grime en future beats gebracht door Bearsøme, DJ Berre, exactly this., Haissem, HyalyteImpulse •, Timmerman en Vancos

Bearsøme

Pim Gombeer is met zijn 18 jaar de jongste uit de 8 finalisten, zijn mix van disco, house en zijn enthousiasme wisten de jury te overtuigen. Het berenjong speelde het afgelopen jaar nog in de Pétit Bazar van Pukkelpop, hopelijk helpt zijn podiumervaring hem in de finale. 

DJ Berre

De uit Tessenderlo afkomstige turntablist weet maar al te goed hoe hij het publiek laat dansen. Met zijn mix van hip-hop benoemt hij zijn genre als Lekkere schuurplaten. Door zijn vingervlugge acties op zijn turntables en mixer zijn alle blikken op hem gericht. Niet enkel goed voor het oor maar ook voor het zicht! 

exactly this.

Ook wel te kennen van het duo Nachos For The Early Riser. Zij deden al mee aan de 1ste editie van dj mania, ervaring genoeg voor Alexander Coenegrachts. Zijn exotisch mix van future beats en hip-hop doen je terugdenken aan sets van Lefto of zijn vriend Gaslamp Killer

Haissem

Deze dj ademt techno in en straalt het uit, Willem Christoffels beperkt zich tot de diepgaandere en hardere techno. In dat genre maakt hij ook z'n eigen tracks die af en toe in z'n set opduiken. Ook organiseert hij zelf feesten in Limburg, Bunker. Waar hij vorige editie A. Brehme boekte. 

Hyalyte

Genkenaar Chesney Wielemans vond zijn roots in de drum en bass scene maar leunt nu meer aan bij experimentele hip-hop, bassline en bailé funk. Zijn sound zou perfect passen bij feestjes als het Hasseltse Grensloos of het Gentse Trillers. Voor elk van z'n sets kiest hij ook een bijpassende outfit.

Impulse •

Laurens Fraussen vindt in elk geluid wel iets nuttig daarom gaat zijn sound ook zo breed, drum ’n bass, jazz, soul,… Zowat alles kan verschijnen in z’n sets maar dan wel in een mix met z’n eigen producties. Verwacht een leuke mix van nieuwe beats en old school ritmes.

Timmerman

Afkomstig uit Hasselt, maar vooral actief in Gent. Toon Timmerman draait een mix van house en techno met wat omwegen naar afro-beats en disco. Hij draait niet enkel met cd-spelers maar legt af en toe ook een plaatje op. De 22-jarige dj mocht al aan knopjes draaien voor Studio Ibiza, Tomorrowland, de Decadance en de Charlatan. In ieder geval reden genoeg om de dj met het roze petje eens nader te beluisteren! 

Vancos

Ruben Vandenrijn is de dj die er graag een tempo in houdt, snelle ruige baslijntjes en grimey vocals staan centraal. Zo creeërt hij zijn UK sound, eigen tracks mogen daar dus zeker niet aan ontbreken, zo werden z’n tracks al uitgebracht op Housified waarvan My Mistakes als een Red Bull Elektropedia Exclusive! 

Tickets voor de finale en meer info over de finale vind je hier.