Closer/dichterbij 01-02/12: een tegendraadse mix van cultuur

Op 1 en 2 december palmt het festival Closer/dichterbij het Antwerpse Contrair in, een betere match hadden de organisatoren niet kunnen vinden, want zowel Closer/dichterbij als Contrair staan bekend om hun mix van muziek en kunst. Het festival gaat nog iets verder dan een mix van muziek en kunst alleen; Closer/dichterbij laat ook gastronomie aan bod komen.

Voor deze editie zijn Gregory Frateur en Hush Hefner verantwoordelijk voor de muzikale line-up. Frateur kennen we al jarenlang als frontman van Dez Mona, maar nu dus ook als één van de belangrijkste mannen achter Closer/dichterbij. Hij wil de bezoekers van dit festival de beste nieuwe artiesten laten ontdekken, zo programmeerde hij vorig jaar Tamino en Delv!s, beide vóór hun grote doorbraak.

Dit jaar kunnen we op zaterdag Cocaine Piss, Tin Fingers (gouden tip van Frateur!) en Snoephut bewonderen. Op zondag 2 december staan Pomrad, Elias Mazian en Hush Hefner zelf op het programma. 

Een hongertje gekregen door al dat dansen? Dan kan je tijdens Closer/dichterbij terecht bij Souper Surprise, een project van Harry De Kok. Deze chefkok heeft al mogen koken voor namen als Leonard Cohen, Beyoncé en Kanye West en hoopt nu ook het Belgische festivalpubliek te bekoren. Κunstenaar en gastcurator Joris Van de Moortel zal het decor van deze culinaire ervaring verzorgen: "Na en soms ook gedurende een tentoonstelling, verniel, verband of rijd ik met een bulldozer over het werk en recycleer ik het puin tot nieuw werk." Reken dus niet op een alledaags diner.

Benieuwd om dit festival van Closer/dichterbij mee te maken? Meer informatie en tickets vind je hier.