Fuzz Première: Dijf Sanders - KASTER

Europalia en kunstencentrum KAAP gaven multi-instrumentalist Dijf Sanders een originele opdracht mee. Ga naar Java, het Indonesische eiland, op muzikaal avontuur. En zo gebeurde het ook. Dijf brengt op 8 december zijn nieuw album Java uit. Wij mogen de exotische single Kaster exclusief aan jullie laten horen!

Java, dat is de naam van Sanders' nieuwe album. Het resultaat is een psychedelische en hedendaagse zoektocht naar het diverse geluid van het gelijknamige Indonesische eiland. Hoe het allemaal begon? Met een trip naar het eiland in het voorjaar van 2017! Dijf kwam terug met een indrukwekkend arsenaal aan opnames.

Kacapi, Kendang, Angklung, Calung, het zijn geen namen van inheemse tropische ziektes, maar wel van enkele inheemse volkinstrumenten die Dijf tegenkwam tijdens zijn avontuurlijke ontdekkingsreis op Java. Een heel aantal van hen krijg je nog te horen op het album.

Onder de deskundige begeleiding van de Amerikaanse etnograaf Palmer Keen werd Dijf twee weken lang ondergedompeld in de kleurrijke cultuur van het eiland en haar tradities. In de video hieronder krijg je hiervan enkele beelden te zien!

Eenmaal terug in België trok hij met al het verzamelde materiaal de studio in. Hij nodigde wat muzikale soulmates uit en het exotische feest kon beginnen. De drie gastmuzikanten op dit album - Nathan Daems, Filip Vandebril en Simon Segers - zijn allen lid van Black Flower, een band die enorm vaak flirt met geluiden uit Azië.

Dijf kennen we ook van The Violent Husbands en Teddiedrum. Verder producete hij ook muziek voor Kenji Minogue en Blackie & The Oohoos. Hij bracht ook al muziek uit onder zijn eigen naam. We denken dan meteen aan het album Moonlit Planetarium, dat ook bij ons aan bod kwam.

Het exotische album zal wereldwijd verschijnen op 8 december via W.E.R.F. Records. Een andere single vanop het album, Jaipong, werd eerder al aan het licht gebracht op Music Is My Sanctuary en Tiny Mixtapes. Op 23 december passeert Sanders in Nosta om de Indonesische tradities voort te zetten.

Ontdek meer...Exclusief
Artiesten in dit artikel