Nief Gerief #25

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Tom Dazing - Bodyfication EP

Trianglesquare Records, het label van Martin Maler, laat opnieuw van zich horen met een EP van de Belgische technoveteraan Tom Dazing. De Kompass-resident laat met zijn twee beukende versies van Bodyfication zien dat hij het maken van een relevante technotrack nog lang niet verleerd is. (Koop)

Various Artists - Momentum /10 Years Of Token

Het Belgische label van Kr!z blaast 10 kaarsjes uit en dat wordt gevierd met een lekker lange compilatie. Op de duizelingwekkende playlist staan met Rødhåd, Sigha, Ø [Phase], Antigone, Inigo Kennedy, Ctrls, Sigha, Oscar Mulero, Tadeo en de labelbaas zelf enkel kleppers. (Koop)

YENI - Hang On EP

Het heeft enkele maanden geduurd maar Cyborgs In Love komt eindelijk op de proppen met een tweede EP, deze keer van labelbazin YENI zelf. De Duitse brengt verfrissende techno met een persoonlijke touch en wist voor remixen in diezelfde stijl Wigbert en Andres Campo te strikken. (Koop)

DkA - Thunder EP

De Brusselaar Dka valt al een tijdje niet meer weg te denken uit de niche van gesofisticeerde tech-house. Zijn laatste worp heet Thunder en ziet het levenslicht op My Vision Records. Kevin Over en Maximiljan zorgen voor bijpassende remixen. (Koop)

DeFeKT / Maelstrom - Acid Avengers 006

Tripalium Records laat electro en acid van hun rauwste kant op ons los met deze split-EP tussen van de Franse krachtpatser Maelstrom (bekend van zij releases op RAAR) en de Ierse beul DeFeKt. (Koop)

Boston 168 - Phenomena Part 1

Het Italiaanse duo Boston 168 de revelatie van het afgelopen jaar noemen gaat misschien wat ver, maar hun bijdrage aan de nieuw, subtiele sound die acid kreeg valt niet te onderschatten. Op het eerste deel van Phenomena laten de twee wetenschappers nog eens zien waarom.  (Koop)

TNTS - Break Of Dawn EP

Kort na zijn passage in december heeft TNTS alweer nieuw werk klaar voor Francesco Tanzi zijn Natura Viva Black label. De Antwerpenaar nijgt iets meer naar tech-house, maar mikt met zijn uitgekiende beatstructuren nog altijd vol op de dansvloer. (Koop)

Louisahhh - A Trap I've Built EP

'Post-alternatieve industriële pop', dat is het naamkaartje dat deze EP van Louisahhh aangeknoopt kreeg. Wij horen vooral uitstekende elektronica van de medeoprichter van RAAR. (Koop)

Arno Stolz - Bass To Mouth (single)

Arno Stolz en zijn label Proper Musique staan nog reeds heel hoog op menig tech-houseliefhebber hun favorietenlijsjes. Ook deze single op het nieuwe sublabel #Proper zal daar niets aan veranderen. (Koop)

Kid Only - Luv Chemistry EP

Nadat Taub Recordings de wat geheimzinnige Australische Kid Only al aan ons land voorstelde pikt nu ook House Cookin' Records zijn graantje mee. Kwalitatieve classic house met vocale samples blijft de succesformule. (Koop)

Dijf Sanders - JAVA LP

Dijf Sanders trok met zijn audiorecorder twee weken naar het Indonesische eiland Java in het kader van een creatie-opdracht voor Europalia. Ter plaatste maakte hij een heleboel field recordings die hij, eenmaal terug, omvormde tot dit prachtige conceptalbum.  (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief: