Stephan Bodzin pakt uit op Afterlife

Waar Stephan Bodzin afgelopen jaar zijn synths ook installeerde, telkens triomfeerde hij op grandioze wijze met zijn energieke liveshow. Na een geslaagde zomer, waarin hij het ene na het andere festival in vuur en vlam stak (denk maar aan Extrema Outdoor, Cirque Magique, Laundry Day en Forest 808), is het nu weer tijd om met nieuwe muziek naar buiten te komen. Op 8 december verscheen zijn nieuwste werk: de tweeledige Strand EP op Tale of Us hun label Afterlife.

De Duitse knoppenmeester Stephan Bodzin draait met zijn melodieuze house en techno al sinds 2005 mee in de muziekindustrie. Toch was het vooral zijn langspeler Powers of Ten, uitgebracht in 2015 op Herzblut Recordings, waarmee hij naam en faam verwierf. Denk maar aan nummers als Singularity, Zulu, Sputnik, Wir en Birth; stuk voor stuk platen die wereldwijd zijn grijsgedraaid. 

Op enkele remixen na bleef het sinds dit album stil qua nieuw eigen werk van Stephan Bodzin. Natuurlijk stak er altijd wel nieuw materiaal in zijn liveshows, maar op officiële releases was het wachten. Tot nu dus. Met de Strand EP levert Bodzin opnieuw een kabinetstukje af. Naast de titeltrack vinden we ook het nummer Catamaran terug op de release.

Het was niet de eerste keer dat Stephan Bodzin aan bod kwam op het nog behoorlijk recente label Afterlife. In september maakte hij al deel uit van de remix-EP van Tale of Us en Vaal. Toen nam hij hun track Monument onder handen.

Op 10 februari is Bodzin te gast in Kompass te Gent voor een all night long sessie, waarbij hij wordt bijgestaan door Dominik Eulberg. Voor meer info en tickets kan je terecht op het Facebook-event.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel
Tags