Fuzz Five #59 - Claptone

Op 29 december mogen we Claptone verwelkomen in de Brusselse club Fuse. TRYBE wist de geheimzinnige Duitser te strikken voor een vroeg nieuwjaarsfeestje. Het ideale moment om de man eens aan de tand te voelen over zijn 5 favoriete nummers van het moment!

Claptone mocht dit jaar voor de eerste keer zijn eigen stage The Masquerade hosten op Tomorrowland. Bovendien bracht het festival uit Boom ook een driedelige compilatie uit, genaamd Daybreak Sessions, waarop Claptone 1 van de 3 artiesten is die zijn muzikale selectie mag tentoonspreiden.

Daarnaast is de Duitser ook bekend van zijn remixes voor heel wat grote, internationale namen. We denken dan aan Gorillaz, Pet Shop Boys, Bastille, New Order, Gregory Porter, enzovoorts. 

Alles wat achter het masker zit is dan wel geheim, maar zijn favoriete nummers zijn dat niet meer dankzij deze Fuzz Five!

Claptone - The Drums (Din Daa Daa) (Feat. George Kranz)

Straight back to the eighties. De vocals van mijn landgenoeet George Kranz waren voor het eerst te horen op het experimentele nummer Din Daa Daa in 1984. Het nummer is voor mij het meest recente puzzelstukje van m'n zorgvuldig samengestelde constellatie.

Camelphat & Elderbrook - Cola

Alles waar ik van hou in hedendaagse housemuziek zit in dit nummer. Je hart kan niets anders doen dan eens goed bonzen en je schouders kunnen niet blijven stilstaan. Het ritme en de melodie van dit nummer laten gewoon niemand onberoerd. Niet voor niets Hottest Record op BBC Radio 1 (lacht).

Mat.Joe - Love Stream

Ze komen uit Berlijn, en dat is geen toeval. Love Stream is gebaseerd op Rn'B van eind jaren negentig, begin 2000. Het werd door Mat.Joe hervormd en omgebouwd tot een moderne afterparty hymne. Ik kan er niet meer zonder (knipoogt).

Purple Disco Machine - Body Funk

Deze doet je meteen terugflitsen naar de glorietijden van disco. Dit genre heeft het pad geëffend voor wat later housemuziek zou worden. Purple Disco Machine is echt wel de enige producer die die sfeer en die intensiteit van toen zo goed kan vertalen naar hedendaagse tracks.

Gorillaz & Jenny Beth - We Got The Power (Claptone Temix)

Al spendeer ik heel wat tijd in nachtclubs, aan het beoefenen van Vinyasa Yoga, het doven van bosbrandjes en het schrijven van m'n eigen muziek, toch probeer ik nog tijd te vinden om andermans werk te herinterpreteren. De inspiratie voor de herwerking van dit nummer kwam als een dief in de nacht. Ik kan me zelfs de momenten niet meer herinneren dat ik eraan bezig was. Ik keek ineens op, en daar was het, een nieuwe remix.


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel