Henry Saiz kondigt nieuw album aan met Band

Henry Saiz, de Spaanse house-capitàn die we kennen van releases bij Bedrock, Suara en Last Night On Earth, brengt op zijn eigen Natura Sonoris-label het album Human uit. Op zich niets wereldschokkends, ware het niet dat het een plaat wordt van zijn nieuwe formatie Henry Saiz & Band. Geen clubplaten dus, maar wel dromerige indie met een voet in space.

Dat is toch hoe de eerste single The Golden Cage klinkt. Drums en bassen in slow-motion, vloeiende synths en vocoder vocals die eerst nog laidback klinken maar tegen het einde pieken in een knappe climax. Saiz hoorde met zijn clubplaten altijd al tot de meer muzikale producers en dat komt hier nog extra tot uiting. The Golden Cage is een knap opgebouwd nummer dat ons nieuwsgierig maakt naar de volgende single die er in de komende maanden aan komt.

Luister zeker ook naar de remixes die samen met het origineel uitkwamen. Daarop vind je bijvoorbeeld de fantastische remix van Sébastien Léger. Deze fransoos staat al jaren lang garant voor een epische mix van funk en melodie en dat laat hij hier ook zien. De live-bas samen met zijn oosters aandoende synthklanken zijn een schot in de roos.

Tot slot nog dit toetje, een liveset voor Boiler Room in Barcelona van Henry Saiz & Band.