MODFEST 2018 pakt Hasselt in met duistere beats (20/01)

MODFEST is het jaarlijkse beatfestijn in Muziekodroom. Op 20 januari 2018 kan je in Hasselt terecht voor duistere dj-sets en spannende live-acts. Voor deze editie haalden ze o.a. Miss Kittin & The Hacker, Egyptian Lover, De Sluwe Vos en Weval naar het Albertkanaal.

Ontmoet je donkerste zelf in één van de vier zalen in Muziekodroom. De line-up voorziet voor ieder wat wils. Of je nu de ervaren rotten aan het werk wil zien of de talenten van morgen, aan jou de keuze. Ook qua genres trouwens. MODFEST staat dit jaar, net zoals altijd, garant voor een mix van old- en newschool techno, house, hiphop, disco, elektronica & EBM. Bekijk hieronder de aftermovie van vorig jaar!

Eerst even over de gevestigde waarden die deze editie inkleuren. Als we Miss Kittin zeggen, kan je The Hacker er al zelf bij verzinnen. De twee maken al samen muziek sinds midden jaren negentig. Op elkaar ingespeeld, elkaar al eens beu gezien, maar nu dus strong as ever. Hieronder een fragment van hun optreden op Pukkelpop 2008!

Verder mag je The Egyptian Lover zeker niet missen op 20 januari. De Amerikaanse producer, vocalist, muzikant en dj zakt eindelijk eens af naar België. Hij staat gekend als pionier in de L.A. dance en rap scene van de jaren tachtig.

De Roland TR-808 is zijn instrument, hij kreeg dan ook de bijnaam the king of the TR-808. Hij heeft er zijn kennisgebied van gemaakt, zoals je kan zien in de videofragmenten hieronder. Deze beelden werden opgenomen in 1981 nota bene!

Er zijn ook heel wat jonge muziekgoden die zich zullen bewijzen achter de Limburgse decks. DJ-Mania winnaar Timmerman zal er bijvoorbeeld zijn mannetje moeten staan. Cellini is dan weer een jonge producer die al heel wat studiowerk achter de rug heeft en op de roster staat van FloorFiller. Hij zal live zijn ding doen tijdens MODFEST

Wie we nu nog niet vernoemd hebben vanop de line-up (niet opzettelijk): Weval, De Sluwe Vos, Gewelt, The Whatevers, Monsieur Mongoloid, Up High Collective (live), The Sore Losers (dj-set), Will Oirson, Lucky Done Gone, Ercan Alkan en Luid Vuil Traag & TTN DJ's.

Hieronder een playlist met heel wat muzikaal werk in van al deze elektronische dj's en producers!