George FitzGerald lost nieuwe single

De Britse producer George FitzGerald brengt in maart zijn volgende langspeler All That Must Be op de markt, waaraan onder meer Bonobo meewerkt. Na de eerste sterke single Burns, volgt nu het nieuwe nummer Roll Back met bijhorende videoclip.

George FitzGerald begon zijn muzikale trip in 2010 met releases op grote labels als Scuba's Hotflush Recordings en Aus Music. Gaandeweg evolueerden zijn abstracte soundscapes in warmere geluiden met als hoogtepunt zijn hit Full Circle in 2015 waarmee hij wereldwijd scoorde. 

Full Circle was de voorbode voor zijn geslaagde debuutalbum Fading Love, waarvan ook die andere straffe single Call It Love ons bijblijft. In afwachting van zijn tweede volwaardige album volgde wel nog het album Update, een verzamelwerk van de beste releases van FitzGerald op Hotflush, aangevuld met enkele nieuwe tracks en een remix.

Maar nu is het dus tijd voor de opvolger van Fading Love: All That Must Be. Deze plaat zal tien nummers omvatten en verschijnt in maart via Domino Recordings. Je kan het album nu al online bestellen. Met nieuwe single Roll Back, waar Lil Silva aan meewerkt, doet FitzGerald nog een schepje bovenop de reeds hoge verwachtingen. Oordeel vooral zelf en bekijk hieronder de videoclip!

Bij een albumrelease hoort natuurlijk ook een tournee. Als we Resident Advisor mogen geloven, zou die op vrijdag 23 maart ook ons land aandoen, met een live show van George FitzGerald in de AB Club. Op de website van de AB of in de aangekondigde tourdates van FitzGerald is er van dit optreden voorlopig nog geen spoor, al lijkt het wel mogelijk gezien hij daags nadien in Nederland aantreedt. Hoe dan ook, het staat nu al vast dat de live show zeker de moeite zal zijn, zo getuigt onderstaande live versie van Burns.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel