Fuzz Five #62: Shlomi Aber zijn favoriete Drumcode klassiekers

Ter gelegenheid van zijn Accelerator EP op Drumcode Ltd, het vinyl-only label van Drumcode, dook Shlomi Aber voor Fuzz in zijn archieven op zoek naar zijn favoriete Dumcode klassiekers. De selectie is net zoals de Israëliet zijn sets donker, snel en opzwepend. 

Shlomi Aber staat al voor meer dan twee decennia achter de draaitafels en zijn eerste platen liggen al sinds 2006 in de rekken. De voortrekker van de oldschool techno sound richtte in datzelfde jaar zijn eigen label Be As One op, waar hij het leeuwendeel van zijn discografie op uitbracht. 

Daarnaast bracht hij eveneens muziek uit op toonaangevende labels als Cocoon, Figure , Ovum Records, Desolat en het Belgische R&S Records. Shlomi speelde op zowat ieder festival of club die u kan bedenken en wordt vaak geprezen door zijn atypische reizen door het techno-universum en voorliefde voor vergeten pareltjes.

Het is die liefde voor oude platen die de Israëliet ervan overtuigde om heel diep in zijn archieven te gaan graven op zoek naar Drumcode-platen die u hoogstwaarschijnlijk nog nooit gehoord heeft. Wij laten Shlomi Aber aan het woord:

Adam Beyer - Remainings III (Jesper Dahlbäck Remix)

Ik werd verliefd op deze plaat bij de eerste luisterbeurt. Ik was destijds 20 jaar en hoorde dat dit nummer door iedere degelijke dj opgelegd werd in de clubs waar ik in het weekend heen ging.

Henrik B - Untitled

Het was een moeilijke keuze tussen B1 en B2. Deze excellente plaat van Henrik B werd bij zijn release in 2001 platgedraaid.  Proper peak time action.

Marco Carola - Untitled

Nog enkele jaren terug, rond 1998, werd het landschap gedomineerd door oldschool loopy techno. Marco Carola maakt ophef op Drumcode met zijn tribale, metalen klanken. Deze plaat leg ik hier en daar nog eens op.

Adam Beyer - Untitled

Dit is de A1 van Adam Beyer op een split EP met zijn landgenoot Cari Lekebusch. De plaat wordt gekenmerkt door zijn old school loopy vibe en tribale gezangen. Het was mijn favoriete sound in 1994, wanneer ik begon te dj'en. 

DJ Lenk - Untitled

Deze ruige, groovy loop van DJ Lenk speelde ik ook quasi op ieder feestje. Nu ik al deze platen aan het opzoeken en beluisteren ben in mijn archief, gaan er zeker enkele verhuizen naar mijn travel case zodat ik ze opnieuw kan gebruiken in mijn toekomstige sets. Allemaal old but gold.

De Accelerator EP van Shlomi Aber ligt sinds enkele weken in de rekken en kan besteld worden via Juno.

Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!