Nief Gerief #32

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Locked Groove - Whistle/Birds Of Prey EP

De Belgische kroonprins van de atmosferische techno, Locked Groove, trapt na een hiaat van bijna twee jaar de productiemotor opnieuw op hang. Hij doet dit in stijl met twee dansvloer georiënteerde nummers met een tot in de puntjes uitgekiend sounddesign. Whistle en Birds Of Prey komen uit op zijn eigen Locked Groove Records. (Koop)

DJ Lily - BROR05

DJ Lily brengt drie razend interessante technotracks op haar eigen BROR Records. De eigenzinnige Zweedse uit Göteborg deed hiervoor onder andere beroep op het gefluister van haar landgenote Camilla. (Koop)

Eduardo De La Calle - Icosahedrite EP

Eduardo De La Calle landt op Planet E, het label van Carl Craig, met een indrukwekkende fusie-EP tussen jazz en house. De Spaanse klassebak - we prezen eerder al zijn werk op zijn eigen Forbidden Colours - laat ons verstomd achter met drie technisch én gevoelsmatig perfecte nummers. (Koop

 

Abyssal Chaos - Catharsis EP

Destructieve techno met een melancholische kneep uit de Berlijnse ondergrond, het concept blijft hetzelfde, de kwaliteit blijft stijgen en Abyssal Chaos wordt stilaan een begrip.  De vrienden van Axkan en C-System zorgen voor een minstens even hard remixpakket. (Koop)

Sven Wittekind - Artefacts EP

We blijven in het segment van de pompende techno, maar schuiven met Driving Forces Recordings op naar Oostenrijk. Sven Wittekind laat zien waarom hij nog altijd een icoon van de hard techno is. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief