50 namen op 5 dagen, BRDCST was nog nooit zo divers (4-8/04)

BRDCST heeft hun volledige programma bekend gemaakt. Aan de twintig eerder geloste namen werden er nog maar liefst dertig toegevoegd. Het festival, dat zijn naam geleend heeft van de Engelse band Broadcast, zet met deze namen opnieuw in op muzikale vernieuwing.

Het Brusselse festival kondigde eerder al Le Mystère Des Voix Bulgares aan als Europese primeur, maar voegt daar nu nog special guest Lisa Gerrard aan toe.

Ook footwork, het genre dat steeds geassocieerd wordt met Chicago en sterk beïnvloed is door house en techno, zal met JANA RUSH zeker vertegenwoordigd zijn op BRDCST. Haar zal je kunnen gaan bewonderen op de BRDCST FREE RIDE. Zoals elk jaar stelt het festival twee gratis podia op, AB Salon en BONNEFOOI, om iedereen te kans te geven om van het festival te kunnen genieten. 

De Ancienne Belgique nodigde voor BRDCST ook Sleaford Mods uit om een avond muziek te maken en hun favoriete artiesten uit te nodigen. En ze mochten stevig uitwijken. Dit resulteerde in een affiche die gaat van de synthpunk van Steve Ignorant naar de hiphop van John Paul

BRDCST zet heel erg in op vernieuwing. Het festival heeft dus vanzelfsprekend een zwak voor onafhankelijke labels en ze nodigen er dit jaar enkelen uit: Blackest Ever Black, Glitterbeat en Non Worldwide. Van noise over wereldmuziek tot Afrikaanse elektronica, de labels hebben alle drie hun compleet eigen stijl. Wij zijn benieuwd naar wat dit live zal geven. 

BRDCST 2018 vindt plaats van 4 tot en met 8 april 2018 in de Ancienne Belgique. Combitickets zijn intussen uitverkocht, maar er zijn wel nog steeds aparte tickets verkrijgbaar. Meer info en tickets vindt u op de website.