Jeff Mills verzorgt soundtrack Japanse film

Grootmeester Jeff Mills heeft zich nog maar eens aan een nieuw project gewaagd. Hij verzorgde  de volledige soundtrack van de Japanse film Hikari, die bij ons eind 2017 op de markt kwam onder de titel And Then There Was Light. Nu heeft de Amerikaanse technolegende de volledige soundtrack in een volwaardig album gegoten, resulterend in 16 nummers waar de duisternis vanaf druipt.

Hikari is gebaseerd op een boek van de Japanse auteur Shion Miura en werd in 2017 verfilmd. De regie was in handen van Tatsushi Omori. Niet de meest klinkende namen bij ons en wellicht een film die niet zoveel aandacht zou kunnen kapen in Europa. Ware het niet dat ze erin slaagden ene Jeff Mills te strikken voor de soundtrack!

Mills schudt weer grauwe en obscure technobeats uit zijn mouw die wonderwel passen bij de energieke en vaak absurde film. Enkele maanden na de filmrelease, brengt Mills nu de volledige soundtrack uit via Axis Records.

Hieronder kan je alvast het nummer Incoming vanop de plaat beluisteren. Wie de plaat online wil aanschaffen of naar snippets van alle tracks wil luisteren, kan terecht op de website van Axis Records.

Artiesten in dit artikel