Chromeo komt met nieuw album naar AB

Goed nieuws voor wie van vocoders en disco-vibes houdt want de Canadese funklordz van Chromeo komen op 29 mei naar de Ancienne BelgiqueEen paar maanden geleden kondigden ze al hun nieuwe plaat aan en daarmee gaan ze in 2018 vollebak op tour. Head Over Heels zal hun vijfde LP heten en aan de nieuwe singles te horen wordt het weer dezelfde geweldige mix van disco en kitscherige eighties-klanken.

De eerste single Juice kwam al in november uit. Een perfecte, zomerse funkplaat waarop Dave-1 en P-Thugg het betere sap uit hun instrumenten persen. We raden je zeker aan ook de verschillende remixen te checken, bijvoorbeeld die van Purple Disco Machine.

 

Deze week was het al meteen tijd voor het tweede schot met Bedroom Calling, dat samen geschreven werd met The-Dream. Waar Juice nog meer sexy traagheid heeft, zet deze plaat je echt aan het dansen. De keys en de bas zijn lekker ritmisch en her en der hoor je lichte cowbells, altijd een winnaar. We voelen hier een beetje de magie van platen als Bonafide Lovin’i en Fancy Footwork, al waren die platen toch avontuurlijker en minder glad.

Wat Head Over Heels verder in petto heeft zullen we binnenkort ontdekken, zeker wanneer ze op 29 mei het nieuwe materiaal loslaten op de AB.