Fuzz Five #63 - Deltano

Wat zijn jouw 5 favoriete tracks?

Voor de 63ste Fuzz Five vroegen we aan niemand minder dan Deltano voor vijf van zijn favoriete tracks. Deze vaste waarde in het Belgische en ver daarbuiten heeft al meer dan een dozijn releases op zijn naam staan. Releasen deed hij onder andere op labels Suara, Be Chosen en Inmotion en vorige maand lanceerde hij zijn eigen label Delt.a.

Hij gaf ons een verscheiden lijstje van nummers voor elk mogelijk moment op de dansvloer. Van de ideale openingstrack tot het nummer dat een club doet ontploffen en weer terug naar die ene perfecte plaat voor bij het ochtendgloren.

Wil je Deltano binnenkort zelf aan het werk zien? Dan kan dit tijdens de 6 Years Floorfiller events in Forty Five en Café D'anvers op respectievelijk 2 maart en 13 april.

Fantastic Man - Dream Machine

Deze is ondertussen al 3 jaar oud maar een parel die nooit maar dan ook nooit uit mijn platenbak zal verdwijnen. Vette, diepe, zweverige house met een old school 808 groove en dromerige pads die je meevoeren naar een andere wereld. Ik weet nog dat ik dit nummer tijdens een booking in Golden Gate, Berlijn, afgelopen december rond 6u 's ochtends opgooide halverwege mijn set en op het ogenblik dat de akkoorden in de break door de speakers knalden werd het opeens één van die onbeschrijfelijke momenten die je als dj altijd zullen bijblijven. 

 

 

D-Nox & Beckers - Hypnotize (Inxec Remix)

Een remix van Inxec uit 2014 die ik eigenlijk pas recent ontdekt heb tijdens één van mijn graafsessies al zoekend naar oude parels. Alweer diep en vaag, met een duistere sfeer zoals ik het graag heb in een nummer. Deze bouwt lekker weird op met modulerende filters doorheen de synths en in de break klopt het plaatje gewoon helemaal. Pure extase!

 

 

Model 500 - No UFO’s (Luciano Remix)

Als Ricardo Villalobos nummers van 14 minuten en langer kan maken, dan kan Luciano dit ook. Hier gaat Luciano terug naar zijn minimal roots met een rework van No UFO’s van Model 500 voor de legendarische pionier Juan Atkins uit Detroit op zijn al even legendarische label Metroplex.

Dit is Luciano zoals ik hem altijd graag gehoord heb en wat deze minimalistische plaat zo uniek maakt is dat hij een zekere Chicago house invloed hierin heeft kunnen verweven. Ik durf zelfs te denken dat Luciano zijn mosterd bij house legende Larry Heard gehaald heeft want dit geeft mij echt wel het gevoel van Mystery Of Love of Distant Planet. En voilà, bij deze, ineens, zomaar en voor niets 2 extra tips bij voor wie nog niet al zijn klassiekers kende.

 

 

Deltano - Shades (Hermanez Deep In The Clouds Remix)

Natuurlijk mag een nummer vanop mijn eigen label niet ontbreken in het lijstje. Ik heb gekozen voor Hermanez zijn prachtige interpretatie van mijn meest recente release Shades. Omdat ik iemand ben met een grote voorliefde voor verschillende genres en dat ook een beetje probeer te combineren in mijn muziek en het label zelf, was mijn eerste keuze gevallen op Hermanez omdat ik weet hoe veelzijdig hij kan zijn.

En dat heeft hij nog maar eens bewezen met deze remix. Een perfecte blend van progressive en tech house, geschikt voor liefhebbers van beide genres. In mijn type sets ideaal om mee te openen. Euforische strings vergezeld door een typische Hermanez groove.

 

 

Athea - Into The Deep

En last but not least… Athea! Ik zat te twijfelen tussen dit nummer of het sublieme Harissa van Huxley. Omdat ik zeker een nummer van het label Knee Deep In Sound in deze lijst wou hebben. Voor het minder diepe maar toch nog steeds toegankelijke tech house werk is het label van Hot Since 82 één van mijn favorieten van het moment!

Daarnaast ben ik een grote fan van Athea zijn producties, één van de terugkerende artiesten op het label. Hij is voor mij een verademing tussen al de zielloze tech house waar we tegenwoordig mee overstelpt worden. Ik speel dit nummer al zo lang en keer op keer doet het de dansvloer ongelofelijk hard ontploffen. Dit is heel vaak een sterk wapen geweest afgelopen zomer en bewaarde ik keer op keer om als hoogtepunt te gebruiken tijdens mijn sets. Hij is iemand die ik toch nog ooit hoop te strikken voor op mijn eigen label. Nog niet zo bekend maar brengt één voor één klasse producties uit. Someone to watch out for!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; -webkit-text-stroke: #454545}
span.s1 {font-kerning: none}


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!