Deep House Belgium lanceert nieuw talent met tweede First Impressions EP

Nog maar een jaar geleden was er de eerste release van het Deep House Belgium-label en ondertussen zagen al zes EP’s vol melodische house van onder meer Cemode, Kynan Cosma, Nico Morano en Kosinski het levenslicht. Nummer zeven, de First Impressions 2 EP, kwam afgelopen week uit.

Naast twee originals van Kosinski, Georges Lieven en Vandyck, vinden we er ook een remix van White Hill op terug, een fantastisch nummer dat Kosinski onlangs nog gratis weggaf.

Lumo ging er op deze EP mee aan de slag en legde duidelijk zijn eigen nadrukken. De kick en de bassen werden iets aangedikt en de synths zijn nu ook meer in your face. Kiezen tussen het subtielere karakter van het origineel en deze remix is niet eenvoudig, beide nummers hebben een straffe vibe en puike afwerking.

Verder richting het technospectrum vinden we Lucid van Kosinski en Vandyck. De zware kick en heldere stabs geven het nummer een goede drive, ideaal om wat later op de avond te spelen. Het is een hardere track die goed tot zijn recht kan komen na een nummer als White Hill.

De opener Shifting G van ​Georges Lieven zet dan weer volop in op de melodie. Met zijn repetitieve orgelsynth doet het ons soms wat denken aan Paul Kalkbrenner​, al zorgt de spoken word​ van een soort psychologische analyse weer voor een andere toets. Een lichtvoetiger nummer dat de EP extra diversiteit geeft.

Goed of slecht, een eerste indruk blijft altijd hangen. Deze drie tracks zijn stuk voor stuk straffe binnenkomers die doen uitkijken naar de volgende release.