Nief Gerief #35

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Recondite - Daemmerlicht LP

Het wonderkind Recondite gooit met Daemmerlicht een gewaagd maar geslaagd album op de markt. De Duitser laat zijn voorliefde voor klassieke muziek en downtempo beats de vrije loop. Een hapklare brok voor iedereen die watertandt bij het wat experimentelere werk. (Koop)

Maelstrom - Alph4

Maelstrom is vooral gekend van zijn pompende uitlatingen op BNR Trax, Zone Records of zijn eigen RAAR. De laatste tijd laat de Fransman zich echter meer en meer in met electro en zeer experimentele IDM. Zijn debuut op CPU Records trekt deze lijn smaakvol door. (Koop)

Jey Kurmis - Jessycat EP

Belgen op het instituut dat Hot Creations is, en dat was al even geleden. De vooraanstaande Oostendenaren Nukov & Yelmet timmerden samen met Jey Kurmis aan het tech-house bommetje Fien. (Koop)

Divestorm - Gibraltar EP

De Brusselaar Divestorm heeft een vocaal gepeperde release te pakken op Klangwerk Records. Het pakketje wordt vervolledigd door een remix van niemand minder dan Rone White en Alessandro Diruggiero. (Koop)

Fareed Merwall - Funky Dream EP

De Belgische producer Fareed Merwall levert het meeslepende - een betere titel is niet mogelijk - Funky Dream. Daarnaast vinden me een diepere remix van het nummer door zijn stadsgenoot Reeborn. De platen komen uit op het meest zuidelijke label van ons land: Am Strand Records. (Koop)

Stereo Express & Seth Schwarz - Kandanza (single) 

Stereo Express stapt nog eens op het voorplan, deze keer met een zomerse samenwerking met Seth Schwarz. De plaat komt uit op zijn eigen Love Matters. (Koop)

15 Years of The Bunker

Wat in 2003 startte als een wekelijks feestconcept in de New Yorkse subTonic club groeide uit tot een iconisch concept: The Bunker New York. Op de extra lange compilatie, die hun 15e verjaardag in de bloemetjes zet, vinden we onder andere Function, Tobias., Tin Man, Marco Shuttle, Neel en rrao. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief