Tien om te zien op Time Warp 2018 (07/04)

Het alombekende Duitse technofestival Time Warp kondigde eerder deze week 42 artiesten aan. Het hele gebeuren zal doorgaan in Mannheim op 7 april. We scheiden even het kaf van het koren en de overrated van de underrated. 10 artiesten die je dus absoluut moet zien op Time Warp 2018. De volledige line-up kun je ontdekken op de website.

Dorian Paic

Dorian Paic is één van die zeldzame selectors die vaak buiten het vizier van menig techno- en housefan blijft. Maar toch moet de carrière van deze dj niet onderdoen voor vele anderen. Met meer dan 25 jaar ervaring en residenties bij befaamde clubs als Dorian Grey, Robert Johnson en Cocoon kent hij alle kneepjes van het vak. Zijn stijl? Lange en geduldige mixes met een goed gevoel voor groovy baslijntjes en scherpe percussie.

 

 

Nicolas Lutz

Net als Dorian Paic is Nicolas Lutz een goed bewaard geheim van de dansvloer. De Uruguayaan draait met vinyl, zoekt urenlang doorheen kartonnen dozen met verstoft zwart goud en weet perfect hoe hij zijn publiek moet bespelen. Een klasse-dj die de cultuur en de geschiedenis recht aan doet.

 

 

Paula Temple

Wie Paula Temple ooit al aan het werk zag, weet dat ze een zaal tot op zijn grondvesten kan doen daveren. Ze doet het vaak live en blijft steevast boven de 130 bpm. Haar eigen producties zijn al even donker en heeft ze onder andere uitgebracht op het legendarische R&S Records.

 

 

Raresh

Raresh behoort tot de Roemeense familie der dj’s. Het land dat je Dracula bracht, staat ook bekend voor de zogenaamde rominimal. Een minimal technostijl die het typische geluid van artiesten als Rhadoo, Petre Inspirescu en natuurlijk Raresh vertegenwoordigt. Als je van grootmeester Ricardo Villalobos houdt, zal Raresh je zeker op je wenken bedienen.

 

 

Laurent Garnier

Laurent Garnier behoeft nauwelijks een introductie of een verantwoording om in deze lijst opgenomen te worden, hij is tenslotte gelauwerd met een Legion d’honneur (de hoogste onderscheiding in Frankrijk). Laurent, zoals de vrienden zeggen, heeft meer dan 30 jaar ervaring achter de draaitafels en draait nog altijd topsets over heel de wereld.

 

 

Magda

Magda is van afkomst een Poolse, maar verhuisde in haar tienerjaren naar Detroit om daarna uit te wijken naar Berlijn. Daar ontwikkelde ze een voorliefde voor techno die in hetzelfde bedje ziek is als Ricardo Villalobos zijn stijl.

 

 

Sonja Moonear

Deze Zwitserse staat nog maar een paar jaar in de spotlights. Sonja Moonear brengt zelf weinig muziek uit en heeft haar faam vooral te danken aan haar vaardigheden achter een mengtafel. Verwacht je aan met uiterste zorg geselecteerde nummers, die gaan van hypnotiserende minimal tot groovy Detroit techno.

 

 

Ricardo Villalobos

Ricardo Villalobos is ondertussen een vaste waarde als dj en wordt gerekend tot de crème de la crème onder de draaitafelkampioenen. Tegelijk is hij ook één van de weinigen die zo’n positie bekleedt en zowel door de meer hippe alternativo’s als de meer mainstream gerichte consumenten op een voetstuk wordt gezet. De man staat bekend om micro-house populair gemaakt te hebben en om zijn oneindige lange remixen en marathonsets.

 

 

Konstantin Sibold

Konstantin Sibold is een DJ en producer uit Stuttgart. In 2009 werd hij resident bij de legendarische club Rocker 33 waar hij de draaitafels deelde met artiesten zoals Helena Hauff, Levon Vincent, Voiski, Shed.

 

Nina Kraviz

Nina Kraviz sluit al jaren de grootste stages op de grootste festivals af. De Russische brengt een snoeiharde mix van acid en techno. Ze is ook grote fan van ons Belgisch elektronische verleden, zo had ze een korte verschijning in de documentaire over Bonzai Records. Haar eigen label Trip (of трип voor de Russen) draait ook op volle toeren met releases van Bjarki en PTU.