Sex Bomb of Horny: Play'house is het allebei

Housemaster Mousse T. viert mee in Sint-Truiden

Op zaterdag 10 maart blaast het Limburgse evenement Play'house 13 kaarsjes uit. Dat zullen ze doen in 't Nieuwscafé. Om hun verjaardag extra kracht bij te zetten rekenen ze op internationale disco- en househeld Mousse T., het Limburgse topduo Gewelt, organisator Chicago Habit, Seelen en Bearsøme. Een korte recap van 13 jaar housegeluk.

We beginnen bij het begin. Play'house is de Engelse vertaling én samentrekking van een echt speelhuis en housemuziek. "Dat idee ontstond uit een trip naar Ibiza", vertelt organisator Christof Joris. "We zagen er dj's als Frankie Knuckles en DJ Sneak in heel flamboyante clubs als Pacha en El Divino. Je kon niet naast de naakte vrouwen, reuze champagneglazen en zwembaden zien. Het was die unieke sfeer die we naar België wilden brengen. Zo gezegd, zo gedaan."

Play'house is ondertussen één van de oudste, Belgische houseconcepten. Met 13 jaar op de teller is het event een klassieker geworden in het Limburgse nachtleven. We vonden het dus tijd om terug te kijken op enkele noemenswaardige gebeurtenissen!

Bar-a-bar, een Truiense club, vormde de allereerste locatie voor Play'house. Het zat er al meteen boenk op. De allereerste editie was al snel uitverkocht. Hieronder nog enkele foto's uit de oude doos van die legendarische, plakkerige avond!

Doorheen de jaren kon organisator Christof Joris zich trouwens niet bedwingen en was de drijvende kracht achter heel wat andere events. Denk maar aan Soulfood, Acid Punch, Moodswing, Retrospective en het meer recente festival Lust Outdoor.

Play'house heeft verschillende locaties omarmt doorheen de jaren, binnen en buiten Limburg trouwens. We maken een zo goed mogelijke oplijsting: Bar-a-bar, Cirque Central, Belmondo, 't Nieuwscafé, Speelhof, The Zoo, Café Café, Café d'Anvers, Absolutely Free Festival, Forty Five, Kute Klub en Xoda Club. Daarnaast verzorgen ze ook iedere zomer 1 van de 10 line-ups tijdens de Midweekfeesten in Sint-Truiden.

Tekst, foto's, locaties, maar (house)muziek blijft toch het hoofdingrediënt van Play'house. We zochten enkel belangrijke, muzikale momenten bij elkaar!

De meest populaire Play'house-mixtape op SoundCloud

Mixtape van de editie met het meeste aantal bezoekers ooit (800 personen)

Mixtape van de editie met de beste sfeer ooit

Back to reality. Op zaterdag 10 maart is het de volgende edite van Play'house, deze keer opnieuw in 't Nieuwscafé. Er is altijd een centrale gast. Ditmaal is dat Mousse T. Defected vroeg hem recent om de nieuwe House Masters-compilatie te verzorgen (pre-orderen kan nu). 

Mousse T. werd geboren als Mustafa Gündoğdu. De Duitser met Turkse roots is vooral bekend van zijn samenwerking met Tom Jones voor het nummer Sex Bomb. In 1998 kwam hij zelf op de proppen met het nummer Horny, ondertussen een klassieker. Hij was eveneens de resident van het Glitterbox-concept in club Hï Ibiza. In 2017 ontving het Glitterbox-feestconcept nog de award voor 'Best Club Night'.

Nog een leuk weetje: Mousse T. is jurylid bij het Duitse, populaire programma Deutschland sucht den Superstar. Vergelijk het gerust met Idool of Belgium's Got Talent. We sluiten dit artikel af met een afspeellijst vol goeds van Mousse T. himself. Enjoy!

Meer informatie over 13 Years Play'house kan je terugvinden op het Facebook-evenement.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel