Rampage sluit weekender af in stijl (03/03)

Eenmaal per jaar wordt hartje Antwerpen omgetoverd in een dubstep- en drum & bass-paradijs. Ook dit was niet anders afgelopen weekend. Na een eerste geslaagde Rampage-nacht - van horen zeggen - besloten we zelf langs te gaan op zaterdag, om te zien of de verwachtingen konden ingelost worden.

30.000 tickets vlogen over de toonbank in vergelijking met de 15.000 van vorig jaar. Een mooie verhouding dus voor zowel beide dagen. Dit viel ook te merken bij het aankomen. Ruimschoots genoeg parkeerplaats in de omgeving en korte wachtrijen zorgden al voor een goede start en een minimum aan frustraties.

Voldoende eet- en drankstandjes alsook sanitaire voorziening zorgden voor genoeg comfort. Iets wat bij vele grootschalige events toch nog altijd blijkt te ontbreken. Daarbij zorgde de verdeling voor een beperkt als-sardienen-in-een-blik-gevoel. Wat zeker en vast ook een pluspunt was voor zo'n massa dubstep- en drum & bass-heads die sporadisch wel eens een moshpit durfden in gang zetten.

We waren net op tijd om Rampage-organisator Hans "Murdock" Michiels aan het werk te zien. Hij stond zij aan zij met MC Mota. De twee schotelden ons meteen het officiële Rampage-anthem voor. Gevolgd door een afwisselende mix van jump up en diverse drum & bass-stijlen.

De ondersteuning van MC Mota verliep vlekkeloos met behulp van het Viper Live Showcase-collectief. De tijd was aangebroken voor nog wat meer dubstep. Daar zorgen Barely Alive, Virtual Riot, PHASEONE en Myro (Disciple Showcase) voor. Die ons entertainden met robot-achtige synths en verscheurende drops.

Vervolgens was het dan de beurt aan publieksfavoriet SASASAS. De cocktail MC's aangevuld door Macky Gee en DJ Phantasy brachten ons de eerste full on jump up-set, wat blijkbaar wel bij de meesten in de smaak viel.

De jungle geïnspireerde drum & bass dj-set van Chase and Status sprak ons dan weer iets minder aan. MC Rage vonden we persoonlijk ook niet echt een zeer aangename toevoeging op de voorgrond. 

Het duo Dirtyphonics compenseerde dit onmiddellijk door van start te gaan met enkele loeiharde dubstepschijven. Een gewaagde mix tussen beide presente genres, zoals we van hun gewoon zijn, zorgde voor een interessante beleving. 

Funtcase back-to-back Cookie Monsta, één van de acts waar we al op voorhand van wisten dat het gegarandeerd een hoogtepunt ging worden van de avond. Ze bewezen dit ook met non-stop beukers. Een donkere set neuro-funk kon natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze late uurtjes. Methlab, Current Value en Billain namen die taak op zich.

Afsluiten deden we met Hedex die ons aangenaam verraste met zijn energetische jump up-optreden, bestaande uit grotendeels eigen tracks. Het publiek werd voor een laatste maal wakker geschud. MC Skywalker was een echte meerwaarde in zijn set, wat niet altijd het geval is bij dit soort jump up-vertoningen. Het daglicht brak aan en voldaan dropen we af. Bedankt Rampage en hopelijk tot volgend jaar!