Barras Locas zet Mechelen op zijn kop (24/03)

De regio rond Mechelen staat bij ons niet meteen bekend als de hoofdstad van elektronische muziek. Barras Locas gaat daar verandering in brengen. Op 24 maart nodigen ze o.a. Pig&Dan (dj-set Dan Duncan) en Simina Grigoriu en Joyhauser uit. Wij stelden de organisatie enkele vraagjes!

Putte, meer bepaald GC Klein Boom, zal de place to be zijn op 24 maart. Barras Locas palmde eerst nog lokale cafés en clubs in, maar nu schakelen ze een tandje hoger naar een event van hoogstaand niveau. Berlin techno all the way! We voelden mede-organisator en founder Ronny De Nul even aan de tand.

FUZZ - Vanwaar jullie passie voor elektronische muziek?

Ronny: Ieder lid van onze organisatie heeft een ander verhaal te vertellen. Het merendeel van ons zat op jonge leeftijd al in grote, Belgische clubs als Illusion, La Rocca, Fuse en Café d'Anvers. Op latere leeftijd ontdekten we dan festivals als Kiesgrube, Extrema Outdoor, Nature One, Tomorrowland, enzovoorts. Onze liefde voor elektronische muziek is er altijd geweest en wordt groter en groter.

FUZZ - Wat hopen jullie te bereiken met jullie events?

R: Het voornaamste is dat we mensen willen samenbrengen, met muziek als centraal thema. We gaan voor een unieke ervaring waar mensen al te graag naar willen terugkeren.

Deze ervaring zullen we creëren door een goede service te leveren op alle vlakken en door te investeren in een degelijke line-up, soundsystem en leuke light en visuals.

Onze line-up is een mix van internationale (Pig&Dan en Simina Grigoriu) en nationale namen (Joyhauser, J.KØPS en resident Feros). Daarmee willen we een leuk concept doen ontstaan.

Natuurlijk hopen we om ooit met ons concept ergens een stage te hosten op een leuk festival of op een thema-avond in de betere clubs zoals Ampère, Labyrinth of Café d'Anvers. Dat staat zeker op ons verlanglijstje!

FUZZ - De naam Barras Locas. Waar komt die vandaan?

R: Onze resident-dj Feros bedacht die naam toen hij een feestje plande in de Mechelse Bar Popular. Uiteindelijk organiseerde hij met 2 vrienden het allereerste Barras Locas-feestje in de kelder van Boesj, aan het station in Mechelen. Dat was de geboorte van Barras Locas.

FUZZ - Hoe staat het met het uitgaansleven in Mechelen?

R: In Mechelen zijn er vooral verschillende lokale concepten en heel wat bekende cafés waar er wekelijks wel iets te doen is. Grotere events met internationale dj's zijn er niet.

Techno is wel duidelijk aanwezig. We merken een duidelijke stijging in het aantal techno-events bij ons in de buurt. Heel de maand maart is er een wekelijks techno-event in de Loods (Perron M) of in club Kamikaze, beiden gelegen buiten het stadscentrum. Wij sluiten de maand af in de Feesthallen (GC Klein Boom) te Putte!

FUZZ - Stel je hebt onbeperkt budget. Hoe zou je event er dan uitzien en wie zou je dan boeken?

R: Het zou voor ons een droom zijn om ooit een event te organiseren als Time Warp of Awakenings. De sound systems en visuals daar zijn van topniveau!

Naar line-up toe zouden we graag eens willen samenwerken met Amelie Lens, Len Faki, Recondite of Kölsch.

FUZZ - Waarom hebben jullie voor Pig&Dan gekozen als headliner voor deze editie?

R: Ah! Eigenlijk was ANNA onze headliner. Zij kon er jammer genoeg niet bijzijn. We hadden de mensen al een technoqueen beloofd, dus kwamen we terecht bij Simina Grigoriu. Als labelbaas en vrouw van Paul Kalkbrenner zal zij zeker niet onder moeten doen voor ANNA.

Door de wissel in headliner, wilden we graag nog iemand extra boeken. Dat is dus Pig&Dan geworden. Deze oude rotten in het vak hebben hun strepen al verdiend, ook dankzij de releases op hun label ELEVATE. Door een kleine tegenslag is onze line-up er alleen maar beter van geworden. We zijn er dan ook heel benieuwd naar!


Voor amper €10 heb je al een ticket. Meer informatie over het evenement en de ticketverkoop vind je op hun Facebook-pagina. We hebben momenteel ook een wedstrijd lopen waarbij je een duoticket kan winnen.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel