deadmau5 gaat klassiek met nieuw album where's the drop?

De nieuwe tournee van Pete Tong zijn Ibiza Classics​ is nog maar net aangekondigd, met een passage in ​Paleis 12​, en er komt al een nieuw klassiek meets elektronisch project aanzetten. Deze keer is het deadmau5 die zich met strijkers, blazers en ander fijngevoelig materiaal heeft beziggehouden. Het resultaat zal een volledig klassiek album zijn.

Het project begon toen Joel Zimmerman in 2014 een aantal klassieke songs producete in het thema van de zeven dodelijke zonden. Het idee was om deze ooit uit te schrijven voor een voltallig orkest en zo ook te laten uitvoeren. Gezien hij zelf over onvoldoende theoretische muziekkennis beschikt, moest iemand anders hulp bieden bij het uitschrijven van de verschillende partituren. Die persoon vond hij, hoe kon het anders, via één van zijn vele livestream- en chatsessies.

Met name ene Gregory Reveret bleek bereid en in staat te zijn om de muziek te helpen scoren. En zo ontstond dus het album where's the drop, bestaande uit 7 tracks. Hoe de andere nummers zullen klinken valt nog te ontdekken, met name op 1 april. Dan voeren deadmau5 en zijn orkest het werk ten berde in het Wiltern Theatre in Los Angeles. Voor de meesten onder ons wordt het moeilijk om daar bij te zijn, maar het volledige concert wordt uitgezonden via Tidal.

Het blijft niet enkel bij de live-performance. Via datzelfde Tidal en Zimmerman zijn eigenste label mau5trap zal een volledige LP met 17 tracks uitgebracht worden. Dit album zal uitkomen op 30 maart, twee dagen voor het concert. Wij zijn alvast benieuwd!

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel