Feesten in een Japans restaurant met Brikabrak (9/03)

Brikabrak haalt onder andere ROMderful naar Brussel

Het Brusselse nachtleven heeft de laatste weken heel wat klappen gekregen. Recyclart moest een andere locatie zoeken, Technoon is zijn vaste stek ontnomen, Epicerie Moderne moet de deuren sluiten en het lijstje gaat door. Maar laat dit alles ons niet tegenhouden om de leuke nieuwe concepten te zien en ze een platform te geven. Brikabrak is hier eentje van.

Gratis feest vieren ten voordele van het goede doel. Kan het beter? Ja, bijvoorbeeld als het feest in kwestie een naam als ROMderful op de affiche heeft staan.

Foto door Rutger Claes en Marcel Top

Voor zijn vierde editie had Brikabrak dus ROMderful in de aanbieding. Maar naast deze Brit kwamen ook lokale talenten Jay MNGHalibab MatadorUNOS en uiteraard initiatiefnemer Yooth aan bod.
De setting van het hele gebeuren was Kumiko, een sfeervol Japans restaurant in hartje Brussel. Op de benedenverdieping (waar nog steeds een serieus Japanse sfeer hing) was het feest. Een erg unieke en leuke setting dus.

Foto door Rutger Claes en Marcel Top

Na een mini-openingsset van Yooth, die samen met Fleur Timmerman Brikabrak organiseert, was het de beurt aan Halibab Matador. Deze kerel (ook de helft van Yellowstraps) is een goede producer van chill beats. Op zijn set ging het er echter wat heviger aan toe. Hij bleef wel bij zijn zomerse vibe, maar koos meer voor de dansplaatjes. Tracks van Kaytranada en Le Motel passeerde één voor één, wel niet altijd even sterk aan elkaar gedraaid. Halibab Matador is dan ook geen dj en zijn soms beperkte skills hadden zeker geen negatieve invloed op het feestje.

Dan was het tijd voor Brusselse hiphop van Nieuwe Lichting runner-up Jay MNG. Eerst even een kleine nota rond het geluid: al tijdens Halibab Matadors set was het geluid wat aan het oversturen, maar toen Jay MNG er nog overheen begon te roepen (wat natuurlijk deels de taak is van een rapper), was het soms niet om aan te horen. Uiteraard weten we dat een kleinschalig gratis feestje geen handen vol geld kan uitgeven aan een soundsystem, maar misschien toch een tip voor als het ooit zou uitbreiden.

Jay MNG weet perfect hoe hij een feest moet opbouwen en vervolgens de keet te slopen. Zowel figuurlijk als letterlijk. Natuurlijk is Kumiko nog heel, maar de bierglazen zijn dat niet. Het hoogtepunt Wa weet ge van die boy hebben maar weinig glazen overleefd. Jay MNG kreeg heel de benedeverdieping aan het springen en ondanks het slechte geluid was het een behoorlijk memorabel concert.

Next up de enige vrouw op de affiche: producer UNOSUNOS' set was zeker niet slecht en zat technisch ook goed in elkaar. Soms werd ze wat te veel weggecijferd naar achtergrondmuziek, maar misschien was dat net wat het publiek nodig had. Eigenlijk was UNOS ideaal om te bekomen van Jay MNG en terug op te warmen voor ROMderful.

Foto door Rutger Claes en Marcel Top

Dan was het eindelijk de beurt aan de grote headliner van de avond: ROMderful. Deze Brit is lid van de Soulection-crew, wat een serieus kwaliteitslabel geeft. Hij maakt zowel eigen producties als talrijke edits, steeds weer met zomerse grooves die het tussen rnb en opzwepende lounge houden. Op zich speelde ROMderful wel leuke muziek, maar zijn dj-skills schoten tekort. Zowel qua mix als het opbouwen van de set was ROMderful maar matig. Tegen de tweede helft van zijn set leek hij wat meer gewend te zijn en verbeterde dit. Er kwamen degelijke overgangen en hij bouwde het feest wat op.

Toen ROMderful zijn hoogtepunt had bereikt, was het tijd voor Yooth om het feest gaande te houden. En uiteraard deed hij dit magnifiek. Yooth is zonder twijfel de beste dj op de lineup. Ondertussen hebben we deze jongeheer een keer of vijf aan het werk gezien en zijn sets zijn keer op keer goed. Hij gooit rap, baile en popklassiekers in zijn funky mix en krijgt iedereen in de zaal aan het dansen. Hou deze gast in het oog, want het zou ons niet verwonderen dat hij de nieuwe Faisal is.

Foto door Rutger Claes en Marcel Top

Brikabrak is dus zeker weten een aanrader voor iedere liefhebber van funk, baile, latin, hiphop en zo voort. Op de kwaliteit van het geluid na is Brikabrak zowat het ideale kleinschalig feest.

 

Ontdek meer...Event Review
Artiesten in dit artikel