Fuzz Five #67: Amotik

De Duitser speelt zaterdag 14 april op Ohm

Terug van nooit weggeweest: staalharde techno. In West-Vlaanderen doet Ohm z'n duit in het zakje, met de Duitser Amotik op hun volgende editie op zaterdag 14 april. Wij mochten al even in z'n platentas piepen en op zoek gaan naar z'n vijf tracks van het moment.

Janice - 2.2

Amotik: "Dit is een al iets ouder nummer, maar ik heb het eigenlijk nooit uit m'n platentas gelaten sinds ik het heb. Ik prefereer die hypnotiserende drive in muziek. En Janice is simpelweg een sterke reeks EP's aan het uitbrengen de laatste tijd."

Symmetrical Behaviour - Deep Learning

"De hele EP waarop deze track staat heeft een sterke, psychedelische sfeer. Het werkt elke keer zeer doeltreffend wanneer ik 'm op leg. Nog een aanrader: Drug Design."

Edit Select - The Drifter

"Ik hou van de spanning die dit nummer met zich meebrengt. Ik heb het al op verschillende momenten van een nacht getest, en hoe later, hoe beter ie werkt. Dan heb je meer ruimte om nummers langer te laten ademen."

Dimi Angelis - Hidden Figures

"Dit werk uitstekend als een extra laagje ergens bovenop. Het doet niet veel, maar levert tonnen energie aan. Simpele muziek, perfect uitgevoerd."

DYAD - Obelize

"Ik hou van quasi alles wat DYAD uitbrengt, zowel solo (als Fundamental Interaction en Ben Gibson) als hun werk als duo. Deze vat mooi samen wat ik zo geweldig vind: een simpele riff die zich ontwikkelt doorheen de track met heel wat dreiging. Er komt niet veel bij kijken, maar het is zo straf geproduced dat het de schwung er probleemloos in houdt.

Amotik lijkt helemaal klaar voor Ohm met deze puike platenselectie. Naast hem spelen ook Pfirter en SP-X ten dans op zaterdag 14 april. De Kreun in Kortrijk is waar je heen moet, meer info vind je in het event hieronder.

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel