Berlijnse vibes in de Gentse Kompass Klub (17/03)

De rit naar de Kompass Klub in Gent is niet altijd de gemakkelijkste. De temperatuur die op de nacht van zaterdag op zondag ook nog eens onder het vriespunt daalde maakt het er niet aangenamer op. De menigte die tussen de stomende fabriekspijpen toestroomde aan de ingang van Kompass was dan ook opgelucht als ze eindelijk de winterse kou achter zich konden laten. 

Het was de bekende Berlijnse club Tresor die deze keer voor een stevige line-up zorgde in de Kontrolekamer, waar de temperatuur ondertussen al aardig opgelopen was. Ondertussen voorzag Berliner Pacou het enthousiaste publiek van een stevige dosis techno, met hier en daar een streep acid ertussen. 

Tegen het begin van de ster van de avond, Robert Hood, was de Kontrolekamer al behoorlijk vol gelopen. Het publiek ging dan ook helemaal los toen hij zijn set begon met zijn funky house. Het begin van de set was behoorlijk swingend, al schakelde Hood na verloop van tijd over op de techno die we allemaal van hem verwachten. Tegen het midden van zijn set mixte hij I Feel Love van Donna Summer. Gevolgd door één van de eerste technoschijven die wij zelf leerden kennen: de Len Faki-remix van Wide Open.

Door de combinatie van warme lucht van binnen en koude lucht van buiten kregen wij met momenten een haast koortsachtig gevoel, gelukkig was er de muziek om ons hiervan af te leiden. Na Robert Hood was het aan Massimo Mephisto. De medeoprichter van Kompass Klub kent zijn publiek uiteraard en zorgde dat de sfeer er goed in bleef zitten. Trish Van Eynde, die sterk beïnvloed werd door de detroit techno, sloot de avond af. Zij deed waar ze goed in is en na een pompende avond konden wij tevreden naar huis. 

Ontdek meer...Event Review