Fuzz Five #67: Ulterior Motive

Ontdek hun 5 favoriete drum 'n' bass-platen!

Het Britse duo Ulterior Motive bestaat ondertussen al 10 jaar uit Greg Hepworth en James Davidson. Hun debuutalbum The Fourth Wall kwam uit bij het legendarische drum 'n' bass-label Metalheadz en werd positief onthaald door pers en muziekliefhebbers. We vroegen Greg & James naar hun 5 favoriete platen!

Beide heren hebben veel te danken aan hun passages bij Metalheadz, maar ook bij Critical. Toch besloten ze vorig jaar om hun eigen label uit de grond te stampen: Guidance.

De naam van het label komt overeen met het event dat de twee samen organiseerden in hun hometown Bournemouth. Dat evenement was trouwens de basis van de muzikale reis die ze sindsdien samen aflegden. En dat willen ze eren met kwaliteitsvolle releases op het gelijknamige label.

De launch party van het label ging door ... tijdens Glastonbury. Ze namen er vorig jaar de Clash Stage over met topnamen uit de drum 'n' bass-wereld (Skeptical, Icicle en SP:MC).

Op 20 april nodigt Bredren het label uit voor Bredren Invites in Fuse. Brussel mag die avond genieten van dark funk flavours. Ook SP:MC en Philth zullen er zijn. Genoeg details, let's talk music!

Konflict - Roadblock

Dit nummer zag het licht in 1999. Beluister Roadblock eens en je zal meteen merken dat deze de tand des tijds doorstaan heeft. Kemal en Rob Data wisten toen al heel goed waar ze mee bezig waren. Als je er nu over nadenkt, die muziek was geschreven op de toekomst. Killer track!

Ryme Tyme & Trace - Move VIP (Audio Relick)

Audio's relick van Move VIP dateert van 2015. Het is eentje die we regelmatig opleggen. Het origineel is zeker een van de tunes die ons sinds het begin heeft beïnvloed. Deze relick geeft een moderne touch aan een oldschool vibe, zonder dat er iets van die ruwe punk-attitude verloren gaat.

DLR & Quadrant - Ghostfish

We zijn heel grote fans van DLR en zijn muziek. Dit nummer spreekt voor zich, a dark moody roller with all the funk.

Breakage - Rick Flair Strut

Deze tweede release op Breakage z'n INDEX-imprint mag niet ontbreken. Alle elementen zijn er om een club te doen daveren, geweldig drumwerk gekoppeld aan een funky baslijn. Die combinatie maakt dit tot een van onze absolute topfavorieten van de laatste maanden. 

Total Science, Hydro & War - Straight G

Als de Bristol-crew samen de studio induikt, zijn we enorm benieuwd naar het resultaat. We zijn al lange tijd fan van Total Science's werk. Hij verwerkt altijd zoveel gewicht in de bass en dan spreken we nog niet van de attitude in dit nummer.

Ligt deze muziek jou wel? Dan raden we sterk aan om langs te gaan tijdens Bredren Invites op vrijdag 20 april in Fuse (check Facebook-event).


Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel