Nief Gerief #46

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Ramon Tapia - Firewood Figs EP

Na een wat rustigere periode is Ramon Tapia eindelijk terug op zijn eigen, vertrouwde Say What Records. Firewood Figs gaat met verve de technotoer op, terwijl A-live terugvalt op de stevige tech-house die we van Ramon gewend zijn. (Koop)

Hex_Bolts - #HB_006 EP

Bart Leblans haalt zijn alter ego Hex_Bolts nog eens van onder het stof voor vier denderende technotracks à 133 bpm. Tracktitels als Industrial Strenght en Pace verwoorden perfect wat u te verwachten staat. (Koop)

Locked Groove - Zillion EP

Voor Locked Groove loopt 2018 voorlopig als een sneltrein. Kort na gelauwerde releases op Just This en de heropstart van zijn eigen Locked Groove Records, dropt de creatieve Belg opnieuw twee pareltjes op zijn eigen label. (Koop)

Deltano - Thrive EP

Ook Deltano zijn nieuwe label Delt.A blijft uitstekend scoren en daar zal deze prachtige release van de labelbaas weinig aan veranderen. Ook de remix van onze in Berlijn vertoevende landgenoot Joris Biesmans is absoluut het beluisteren waard. (Koop)

Stereo Express & Matchy - Mantra EP

Een andere Belg die de oversteek waagde naar werelds technohoofdstad is Stereo Express. En dat legde de man voorlopig geen windeieren. Na verschillende hitjes zou hij dankzij deze samenwerking met Matchy wel eens opnieuw raak kunnen schieten. (Koop)

Khillaudio - Swingin' Times EP

De Belgische labelbaas van Gents & Dandy's Records laat het heerlijke singletje Swingin' Times op ons los. De release wordt vervolledigt door remixen van Sebb Junior en RMR & Das Carma. (Koop)

The Hacker, Jensen Interceptor - Trigger Zone EP

The Hacker en zijn Australische protegé Jensen Interceptor doken samen de studio in voor deze vette EP vol robotic funk en strakke percussie met een serieus knipoog naar Kraftwerk en Drexcyian. (Koop)

Jack Avenue - Circles (single)

Nyon Records heeft met deze single van het Belgische duo Jack Avenue zonder twijfel een lentehitje te pakken. Getuige daar van het feit dat de plaat in enkele dagen tijd oprukte naar de top 50 in de Beatport deep house charts. Als toetje krijgt u ook nog een diepe remix van Jakhira voorgeschoteld. (Koop)

Steve Redhead - Sour Is A Secret EP

Dé acid banger van de week komt eveneens uit Belgische hoek. Relevante veteraan Steve Redhead kan er zeker van zijn dat deze twee scheurplaten, die uitkomen op zijn eigen Reda Recordings, overal ter wereld platgespeeld zullen worden. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief