Nief Gerief #47

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Innershades - Flanders Fields EP

Onze landgenoot Innershades presenteert vier straffe tracks op het Parijse Nocta Numerica. De nummers brengen een zeer dansbare, melancholische mix tussen disco, house en retrosynths. (Koop)

Tensal - Graphical LP

Deze Spaanse technomachine draait al meer dan twintig jaar mee in het circuit van de pompende beats en is nog land niet van plan op pensioen te gaan. Dat is alvast een ding dat hij gemeen heeft met de opa's van Slam, op wiens label (Soma Records) dit album uitkomt. (Koop)

Marenn Sukie - Mosaic EP

Apollo Records wist Chris Roth te strikken voor een experimenteel uitstapje. De Britse beatmaker specialiseert zichzelf in het samplen van jazz, funk en soul. Het resultaat is een geslaagde blend tussen house, dnb en jazz die niet toelaat je aandacht maar even te laten verslappen. (Koop)

Skee Mask - Compro LP

Twee jaar naar Shred komt Skee Mask aankloppen met zijn tweede langspeler op Ilian Tape, het label van de Zenker Brothers. De Duitser doet het op zijn Brits met scheurende breaks en tonnen offbeat geroffel. (Koop)

Ceili - Waiting EP

Ceili debuteert met één nummer op OTB Records, het label van onze landgenoot One Track Brain. Het andere nummer op de EP is een heerlijk diepe en dynamische remix van de Ier zijn Waiting door de labelbaas zelf. (Koop)

Demuir & Melodymann - MM-LTD-006

Deze vinyl-only outing van Demuir en Melodymann kon al op bijstand rekenen van ronkende namen als Seth Troxler, Jacques Renault, Laurent Garnier en Derrick Carter. Als extraatje voegde de labelbaas van Melodmathics nog voor vier locked grooves toe. (Koop)

Deecoy & Jerrymore - Living The Love EP

Vaste waarden van de FloorFiller-familie Deecoy en Jerrymore halen nog alles uit de kast voor de 24ste release van het label. Tech-house van de bovenste plank inclusief een schitterende remix van Siege is het uiterst opwekkende resultaat. (Koop)

 

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief