Tien keer niet te missen op Sonus Festival (19-23/08)

Hoe dichter de zomer komt, des te dichter komt ook Sonus Festival in het vizier. Een festival bezoeken betekent plannen en beslissen en al zeker met zo’n line-up als Sonus Festival. Fuzz maakt het je gemakkelijk en kiest tien niet te missen acts voor je uit. Van de doorgewinterde veteraan tot getalenteerde nieuwkomer die hem van de troon wilt stoten.

Binh

Binh is nauw verbonden met Club Der Visionaere in Berlijn. Zijn muziek past dan weer perfect bij het minimal label Perlon. Heeft al bijna 15 jaar ervaring achter de draaitafels maar mag toch pas sinds een jaar of vijf volledig genieten van de eer die hem te beurt valt. Een echte cratedigger in een tijd van mp3’tjes, Beatport top 10s en Boiler Rooms.

Butch

Butch houdt van ritme, trommels en heftig heen en weer wiegen met je lichaam op datzelfde ritme en diezelfde trommels. Een dj en producer waar je geen nee tegen kan zeggen, want je lichaam zegt toch ja.

Dorian Paic

Dorian Paic selecteert, deelt, speelt en draait. Eén van de minder gekende namen op deze lijst, maar een ware dj in hart en nieren. Zijn stijl? Lange en geduldige mixes met een goed gevoel voor groovy baslijntjes en scherpe percussie.

Nicolas Lutz

Net als Dorian Paic is Nicolas Lutz een goed bewaard geheim van de dansvloer. Lutz draait met vinyl, zoekt urenlang doorheen kartonnen dozen met verstoft zwart goud en weet perfect hoe hij zijn publiek moet bespelen. Een klasse dj die de cultuur en de geschiedenis recht toe brengt.

Jackmaster

Jackmaster prijkt al enkele jaren bovenaan de lijst top-dj’s en dat zonder te producen. In een wereld waarin carrière maken als dj nauwelijks nog mogelijk is zonder ook muzikant te zijn is dat zeker niet evident. Leerde de kneepjes van het vak bij de befaamde Schotse platenzaak Rubadub en heeft zijn eigen label, Numbers.

Peggy Gou

Deze schone Koreaanse is bezig met een stijle klim naar de top. Haar geluid bevindt zich tussen house, disco en techno en ze heeft EPs uitgebracht op gerenommeerde labels als Ninja Tune, Rekids en Technicolour.

Prashlesh

Prashlesh klinkt als een lokale Roemeense lekkernij en dat is het eigenlijk ook. Raresh en Praslea slaan de handen in elkaar voor wat een niet te vergeten b2b zal worden. Beiden komen uit de Roemeense minimal scene, ook wel Rominimal genoemd. Weer al een gekke naam die evenzeer op het menu van een restaurant in Boekarest kan staan.

Rhadoo

Rhadoo behoort ook tot diezelfde Roemeense minimal familie. Denk oneindig lange hypnotiserende loopjes waarbij alle realiteitszin verdreven wordt. Lekker trippy dus!

D’Julz

D’Julz heeft enkele decennia ervaring op zak. Host sinds 1997 de bekende Bass Culture avonden in de Parijse Rex Club. Deze Fransman brengt ook fijne plaatjes uit op labels als Poker Flat Recordings en Rekids.

Ryan Elliott

Ryan Elliott is resident bij Panorama Bar. Dat zou eigenlijk wel genoeg moeten zeggen over de man in kwestie. Zijn bio is het daar ook mee eens: Kick Drum. Bassline. High Hat. Het leven kan soms simpel zijn.

Sonus Festival vindt van 19 tot 23 augustus plaats op het Pag eiland in Kroatië. Tickets zijn te verkrijgen via hun website.