Schoon, schoner, SOHN @ Ancienne Belgique (14/05)

SOHN haalde op 14 mei zijn uitgestelde concert in

Op 14 mei stond SOHN dan eindelijk in de Ancienne Belgique, nadat hij in november door onvoorziene omstandigheden zijn concert in Brussel moest verplaatsen. De liefhebbers die wel een half jaar konden wachten, hebben het zich zeker niet beklaagd dat ze alsnog naar Brussel zijn afgezakt.

Als voorprogramma had SOHN Goss meegebracht. Een artiest die buiten vijf niet al te felle spotlights helemaal alleen op dat grote podium stond. Donker showtje, maar zeer sterke performance. Van het weinige dat we konden zien, merkten we dat Goss er vooral erg veel plezier in had.

SOHN zelf had tijdens zijn set wat last van technische problemen, maar die werden dubbel en dik goed gemaakt tijdens de rest van zijn concert. Het publiek bleef de hele tijd laaiend enthousiast, en terecht. Buiten de kleine probleempjes werd de set perfect gebracht en heel wat songs werden verder aangevuld met improvisatie.

©Annelies Rom

SOHN werd bij het brede publiek bekend met Conrad, maar ook het oudere nummer The Wheel was een publieksfavoriet. Alle nummers werden goed ontvangen en nieuwe songs Hue en Nil werden meegedanst in plaats van meegezongen.

Bisnummers zijn eerder regel dan uitzondering vandaag de dag. Hiervoor werd gekozen voor Hard LiquorArtifice en Conrad. Ijzersterke afsluiters van een ijzersterke performance. En te allen tijde bleef SOHN dankbaar naar zijn fans toe.

"We gaan de volgende keer zeker terug", was een zin die we na dit concert meer dan ooit hoorden. En zo dachten we er zelf ook over. Wie nog geen fan was voor hij naar de Ancienne Belgique kwam, is dit nu ongetwijfeld wel.

Ontdek meer...Event Review
Artiesten in dit artikel