Nief Gerief #49

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren.

Surgeon - Luminosity Device LP

Anthony Child, leverancier van alle soorten experimentele elektronica en techno sinds de vroege jaren negentig, brengt zijn negende langspeler als Surgeon uit. Net als bij de vorige vier albums ziet hij ook voor Luminosity Device zijn eigen platform Dynamic Tension als het meest geschikte. (Koop)

Alexander Kowalski - Cycles LP

Een aantal weken geleden kon u exclusief via Fuzz Magazine het vierde nummer, From Within The Circle, van het nieuwe album van Alexander Kowalski beluisteren. De Berlijner keert voor het album terug naar zijn technoroots, wat resulteert in een hogesnelheidsalbum vol loopy techno dat zo weggeplukt kon zijn uit de jaren negentig. (Koop)

Lenske Risin'

De langverwachte debuutrelease van Amelie Lens haar eigen label Lenske ligt eindelijk in de rekken. De compilatie bevat nummers van Farrago, de labelbaas zelf en een remix van Kobosil. (Koop)

Perc & Truss - Leather & Lace Remixed

Leather & Lace staat als sinds midden 2016 op de discografie van Perc en Truss. Toch besliste de labelbaas van Perc Trax dat het nog eens tijd was om de raveplaat van onder het stof te halen en te laten remixen door Mumdance & Logos, Pinch en de beukers van Ghost In The Machine . (Koop)

Bellectra - Targets EP

Bart Leblans laat melodramatische beats op ons los onder zijn iets rustigere pseudoniem Bellectra. (Koop)

Igor Vicente - Endless EP

Of het samen met DkA of Eka is, maakt niet zoveel uit: Igor Vicente blijft stevig raak schieten. De Antwerpse houseproducer en -dj zijn discografie begint er zo stilaan zeer indrukwekkend uit te zien met platen op Mobilee, Hot Creations en Decay Records. Wie zijn muziek beluistert weet dat dit geen toeval is: zijn platen blijven vernieuwen en zoeken altijd de meest intrigerende kantjes van de hedendaagse housemuziek op. (Koop)

BolsteR - Trip To Madness EP

BolsteR, de splinternieuwe samenwerking tussen Smetterlink en Mike Hauls, debuteert op het Italiaanse Retail Recordings van Giovanni Carozza. Het Belgische duo balanceert perfect op het kruispunt tussen minimal, big room en atmosferische techno. Een combinatie die hun naast een eigen sound ook al de support van Richie Hawtin, Luigi Madonna en Ilario Alicante opleverde.  (Koop)

Rawdio - Kokoro (single)

De labelbaas van House Cookin' Records vindt ook op verplaatsing (No Fuss Records) perfect zijn draai. Zowel de zomerse single Kokoro als zijn dubversie brengen bij iedereen zonder twijfel de vrolijkste danspasjes naar boven. (Koop)

broj - Echoes EP

De Amsterdamse vrienden Casper Jansen and Benjamin Brommer brengen na hun debuut Origins de vervolg-EP Echoes uit. De vier nummers bestaan uit organische composities waarin een resem al dan niet elektronische geluiden en instrumenten op inventieve wijze samengebracht worden. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief

Gerelateerd