Talent dat je nog niet kent op Dekmantel Festival 2018

Dekmantel Festival zet dit jaar zo'n 150 artiesten op 15 podia verspreidt over 5 dagen. Het festival zal niet enkel doorgaan in het Amsterdamse Bos maar ook doorheen verschillende locaties in de hoofdstad zelf. Uit de line-up kozen wij een aantal artiesten die minder gekend zijn maar barsten van talent. We maken hiervan een korte serie, verwacht je dus binnenkort weer aan een handvol talent! 

Foto door Bart HeemskerkFoto door Bart Heemskerk

Palmbomen II en Betonkust (Live)

Palmbomen II is de elektronischere variant van PalmbomenKai Hugo, de bezinner van beide projecten, kreeg met z'n alternatieve elektronische stijl al zeker wat aandacht. Samen met de analoge Detroit geïnspireerde stijl van Betonkust levert het duo een nostalgische 90's sound. Nadat ze elkaar vonden in studio, volgde er een paar Dekmantel Select EP's, één track op de Dekmantel's 10 year anniversary serie en hun gloednieuwe Center Parcs LP. Die laatste hebben ze zoals titel verklapt op een regenachtig vakantieweekend gemaakt in Center Parcs.

Ece Özel en Zozo

Twee dames uit de hoofdstad van Turkije die de sound van Istanbul verenigen met lo-fi, experimental, disco, new-wave, rave-klassiekers,... Beide maakten ze al een Dekmantel Podcast. We zijn zeer benieuwd naar de keuze van deze twee selectors.

Aïsha Devi

Een Zwitserse dame met een Nepalees-Tibetaanse achtergrond die ze verwerkt in haar muziek. Haar stem is het centrum waarrond zware beats, rave stabs en een spirituele sfeer hangt. Voor Devi aan haar producties of optredens begint past ze meditatie technieken toe. Ze ziet zichzelf als een rebel die met haar kunst barrières doorbreekt en dimensies doorkruist.

Parrish Smith

Deze noorderbuur trotseert de verschillende uithoeken van het elektronische genre. Donker en gewaagd maar de focus op beweging zal er blijven. Samen met Mark van de Maat, labelbaas van het Amsterdamse Knekelhuis, is hij lid van Volition Immanent. Een anarchistisch wave/punk project dat EBM, industrial en acid omarmt. Twee acts die zeker de moeite waard zijn om eens te gaan bekijken. 

Job Sifre

Een Amsterdammer in hart en nieren en één van de meest opkomende talenten in de scene waar EBM een resolute invloed heeft op techno. Door het succes van zijn eerste EP Worries, gereleased op Interstellar Funk’s Artificial Dance label, is de bal aan het rollen gegaan voor onze jonge noorderbuur. Met residenties als De School (Amsterdam), BAR (Rotterdam) en Red Light Radio kunnen we wel stellen dat deze knaap de moeite is om te gaan checken op Dekmantel Festival.