Nief Gerief #54

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren.

Ishmael Ensemble - The Chapel EP

De multi-instrumentalist Pete Cunningham presenteert de eerste van een reeks 7" releases genaamd Severn Songs. De man uit Bristol zweert zoals gewoonlijk bij een aanstekelijke mix van jazz, downtempo beats en modulaire elektronica. (Koop)

SØS Gunver Ryberg - SOLFALD EP

Noise Manifesto, het experimentele label van Paula Temple, pakt uit met een zes nummers tellende EP van SØS Gunver Ryberg. De Deense stelt haar uitzonderlijke behendigheid in sound design en voorkeur voor innovatief brutalisme maar graag tentoon. (Koop)

Synkro & Arovane - Refractive (Index) EP

Apollo Records heeft met deze samenwerking tussen Synkro en de veteraan Arovane een stevige primeur te pakken. Enkele nummers op deze uitgebreide EP flirten probleemloos met het label geniaal. (Koop)

Madou - About Tomorrow EP

Jochen Sablon en Vincent De Boeck, samen Madou, brengen dromerige house op Lekker Records. De plaat kon al op steun rekenen van vooraanstaande figuren in muziekland zoals Gilles PetersonThe Magician en DJ Target. (Koop)

Rebekah - Enigma EP

De Schotse oudjes van Slam nodigen Rebekah nog eens uit op hun intussen legendarische Soma Records. De Britse bedankt met drie technoschijven die tussen minimalistische bigroom en broeierige modulaties vloeien. (Koop)

 

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief