Nief Gerief #56

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren.

Social Sculpture

BleeD, het label van Volte-Face, releaset voor het eerst in zijn bestaan een V/A-compilatie. Gangmakers van dienst zijn DJ Nobu, Opuswerk, BLNDR, Refracted, Peder Mannerfelt, Rote en AWB. (Koop)

Donato Dozzy - Filo Loves The Acid LP

Tresor heeft de eer deze zure langspeler van de Italiaanse technokoning Donato Dozzy op de wereld te mogen loslaten. De Romein brengt naar goede gewoonte gesofisticeerde techno die van begin tot einde blijft boeien. (Koop)

Just This Broken Promises Part 5

Nog meer techno van Italiaanse bodem met deze compilatie van het Milanese Just This. We steken het niet onder stoelen of banken dat we ook voor deel vijf warm lopen. Op de playlist vinden we onder andere bijdragen van Skudge, Hiver, Hunter/Game, Artefakt, Pizetsky, Abstract Division en My Flower. (Koop)

Pure Belgian Techno

Rodrigo Ferran levert met deze 18 nummers tellende compilatie een heus huzarenstukje. Hij wist niet enkel een heleboel oersterke Belgische producers te strikken, maar vulde de lijst aan met enkele verrassend sterke nieuwkomers uit eigen land. Een compilatie die gehoord moet worden door iedere Belgische technofan.

Mike Hauls - Charisma EP

Mike Hauls blijft pareltjes afleveren alsof hij al decennia platen maakt. Leverancier van dienst is deze keer Gain Records, het label van Sisko Electrofanatik. De muziek is minimalistisch melancholisch zonder liefhebbers van ruwe kicks uit het oog te verliezen. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief