Talent dat je nog niet kent op Dekmantel Festival 2018 #2

Dekmantel Festival zet dit jaar zo'n 150 artiesten op 15 podia verspreid over 5 dagen. Het festival zal niet enkel doorgaan in het Amsterdamse Bos maar ook op verschillende andere locaties in de hoofdstad zelf. Uit de line-up kozen wij een aantal artiesten die minder gekend zijn maar barsten van talent

Samuel Kreddige 
We starten met iets zwaars, deze Brit wonend in Berlijn kan niet wachten op z'n Dekmantel debuut. Hij staat garant voor een noise-spektakel van donkere industriële techno.
Niet heel toegankelijk maar wel een zeer unieke ervaring die zeker een kans verdient!

Selvagem
Millos Kaiser en Augusto Olivani zijn twee Braziliaanse crate diggers, gekend van re-issues en re-edits van de beste en meest obscure platen van hun thuisbasis. Hun sets bestaan voornamelijk uit jazz, disco, pop en soul maar ze gaan tientallen genres af. Het duo stond uiteraard al op Dekmantel São Paulo en andere grote events in eigen land. Dans lekker tropisch mee met de twee en hou die Shazam maar in je broekzak, want die heeft toch geen nut. 

 

Khidja (live)
De zeer unieke sound van Andrei Rusu en Florentin Tudor neemt je mee op een elektronische ontdekkingsreis langs de disco van Turkije en de gypsy sound van Roemenië. Voor hun organische sound combineren ze hun analoge gear met een traditioneel cult instrument als de sitar, ney of saz grunge-achtige gitaren die je doen denken aan het Krautrock-tijdperk.

Carista
Ze stond al op Lentekabinet, het kleine zusje van Dekmantel Festival. Als resident van zowel Red Light Radio als NTS Radio en De School maakt ze haar naam als niet-te-missen-talent zeker waar. Tijdens haar sets gaat ze van disco over free-jazz naar reggea of house. Het maakt niet uit welk genre je hoort, dansen zul je! 

 

Shanti Celeste
de Peach Discs labelbaas serveert een portie warme analoge house, daarnaast staan ook disco, techno of garage ook op het menu. De nu in Berlijn wonende Brit is afkomstig uit Chilli en raakte in 2011 voor het eerst de knopjes en schuiven aan. Drie jaar later kwam haar club hit Days Like This uit, en de rest is geschiedenis.