Belg brengt remix uit op Fool’s Gold Records

In België doet de naam ZOI bij niet veel mensen een belletje rinkelen. Toch bracht de nog maar éénentwintigjarige Laurens Biesmans uit Lanaken onlangs een remix uit op één van de grootste indie platenlabels ter wereld, Fool’s Gold Records, het platenlabel van A-Trak. Medeoprichter, Nick Catchdubs, strikte de jonge Belg om een remix te doen voor All Night, één van de nummers op zijn nieuwste EP. Met deze remix zet ZOI zich meteen op de kaart over de grote plas.

Geïnspireerd door de innovatieve geluiden van housemuziek goeroes zoals Tchami en Malaa, heeft ZOI zijn eigen herkenbare sounds ontwikkeld binnen een muziekgenre dat in België nog maar in haar kinderschoenen staat. Bass house, G house, Future house, op dit moment is er nog geen vaste benaming van dit soort muziek. “Dat komt omdat muziekgenres geen vaste begrippen meer zijn. Muziek is continu onderhevig aan veranderingen, en het is mijn missie om daaraan bij te dragen”, licht ZOI toe.

Het resultaat van deze remix is dan ook niets anders dan de jonge artiest beweert. De originele plaat onderging een volledige metamorfose, met alleen de vocalen van Mattie Safer als gelijkaardige rode draad. ZOI’s herkenbare diepe bassen en ritmegevoel zorgen voor een clubtrack die zomaar eens door de luidsprekers van de grote festivals zou kunnen klinken.

Ontdek meer...Exclusief
Artiesten in dit artikel
ZOI